K1 i Boks

Dmitry Bivol o potencijalnom meču Crawforda i Canela: ‘Crawford je najbolji boksač na svijetu, za njega je sve moguće‘

Terence Crawford

 Adam DelGiudice/Zuma Press/Profimedia
Neporaženi ruski poluteškaš smatra da Crawford dobro zna što radi kad proziva Canela

Boksačka javnost ostala je podosta iznenađena prošle godine nakon što se aktivno počelo pričati o meču između Terencea Crawforda i Canela Alvareza. Iznenađenje leži u činjenici da se radi o boksačima između kojih su dvije težinske kategorije.

Crawford je svjetski prvak u velteru (66,67 kg), dok Canelo Alvarez drži sve četiri svjetske titule u super srednjoj kategoriji (76,2 kg). Dakle, gotovo punih 10 kilograma je razlika između gornjih granica njihovih težinskih kategorija, a Canelo je istaknuo kako ne planira skidati kilažu i spuštati se u nižu kategoriju.

Dakle, Terence Crawford morao bi se popeti u super srednju kategoriju, a zatim bi boksao s najboljim boksačem u toj težinskoj kategoriji. Crawford bi imao priliku ispisati povijest kao prvi muški boksač koji bi ujedinio sve četiri titule u tri različite težinske kategorije, ali mnogi vjeruju da se ipak radi o prevelikom zalogaju za njega. Mnogi vjeruju, ali ne svi.

Dmitry Bivol, svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (79,4 kg) podržao je Crawfordovu ideju i vjeruje kako američki boksač definitivno može parirati Canelu.

‘‘Kad sam počinjao s boksom, prvo pravilo je glasilo: ‘Poštuj težinske kategorije‘. Ali ne znam čime će se Crawford hraniti ako ugovore meč. On je svakako najbolji boksač na svijetu i što god planirao, ne trebamo smatrati da je to ludost. Ako on o nečemu razmišlja, onda je to moguće.‘‘, u hvalospjevima je Bivol pričao o Crawfordu tijekom svog intervjua za Boxing Scene.

Dmitry Bivol očito ima jako visoko mišljenje o Crawfordovim vještinama, a Canelove boksačke vještine imao je priliku upoznati tijekom meča koji su odradili 2022. godine. Bivol je sredinom te godine dobio Canela jednoglasnom odlukom sudaca (115-113 x3) i prekinuo je Canelov niz neporaženosti koji je trajao od devetog mjeseca 2013. godine. Bivol i Floyd Mayweather jedini su boksači koji su uspjeli poraziti Canela Alvareza, ali Bivol očito vjeruje da Terence Crawford također ima alate za poraziti sjajnog Meksikanca.

Linker
17. travanj 2024 03:53