K1 i Boks

Dmitry Bivol o prelasku u višu kategoriju: ‘Nema šanse, želim se etablirati ovdje gdje jesam i pobijediti sve koji mi stanu na put‘

Dmitry Bivol

 RYAN LIM/AFP/PROFIMEDIA Ryan Lim/afp/profimedia
Ranije je izjavio da bi mogao ići u druge kategorije, no samo ako je pojas u pitanju

Dmitry Bivol želi se etablirati u svojoj težinskoj kategoriji prije nego što prijeđe u neku drugu. Po tome se poluteškaški prvak iz Rusije razlikuje od jednog Canela Alvareza.

Bivol je u nedavnom intervjuu otkrio da ne dijeli hitrost kao Alvarez kada se radi o prelascima iz jednu u drugu kategoriju. Alvarez je prvak u četiri težinske kategorije i aktualni neprikosnoveni prvak u diviziji do 168 "pounda", dok Bivol, koji se natječe u kategoriji do 175 "pounda", trenutno drži WBA pojas u toj diviziji.

Rus je prošle godine pobijedio Alvareza jednoglasnom odlukom sudaca. Činilo se da su njih dvojica na rubu revanša, ali nisu uspjeli doći do dogovora. Umjesto toga, Alvarez je prošlog mjeseca potpisao ugovor s više mečeva s Premier Boxing Championsom i trebao bi se suočiti s Jermellom Charlom 30. rujna (deveti mjesec).

Nedavno je izjavio da ne osjeća potrebu za pojasevima u drugim kategorijama, jer kako kaže, ima još posla u svojoj diviziji.

“Naravno da se u svojim snovima želim boriti za pojaseve: u kruzer kategoriji, u srednjoj kategoriji, ali u stvarnosti, moram završiti posao u svojoj težinskoj kategoriji,” rekao je Bivol za FightHubTV.

“Ne želim se nekamo seliti dok ne završim stvari u svojoj težinskoj kategoriji. Možda jednog dana, ne znam. Nisam baš za "cruiserweight", no možda se i to dogodi jednog dana ako vidim neku zanimljivu borbu za pojaseve."

Ostala tri pojasa u poluteškoj kategoriji u vlasništvu su Bivolovog sunarodnjaka Artura Beterbieva koji živi i trenira u Montrealu. Međutim, nije jasno može li se ta borba održati u skorije vrijeme. Čelnik Top Ranka Bob Arum i šef WBC-a Mauricio Sulaiman naveli su rat koji je u tijeku u Ukrajini kao razlog da ne rade s Bivolom - da ne govorimo o činjenici da postoji značajna poslovna politika koja sprječava da se ta borba dogodi.

Bivol je ranije izjavio da bi mogao doći do granice od 168 funti, ako je pojas u pitanju, no kako je zaključio, bilo što između limita kategorija ga ne interesira.

Linker
21. travanj 2024 23:47