K1 i Boks

‘Doctor Mike‘ nije došao do pobjede u boksačkom debiju, ali napravio je gestu vrijednu svake hvale

Doktor Mike vs. Chris Avila (desno)

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Mikhail Varshavski nije uspio slaviti u svom profesionalnom debiju, ali zaslužio je mnoštvo pohvala

Tijekom prošlog tjedna pisali smo vam o Mikhailu Varshavskom, poznatijem pod pseudonimom ‘‘Doctor Mike‘‘. Radi se o 32-godišnjem rusko-američkom liječniku poznatom po svom YouTube kanalu na kojem ga prati preko 10 milijuna korisnika.

‘‘Dr. Mike‘‘ ne samo da je liječnik, nego je i zaljubljenik u borilački sport, točnije u boks. U petom mjesecu ove godine odradio je amaterski boksački meč protiv ‘‘influencera‘‘ iDubbbza i slavio je jednoglasnom odlukom sudaca. To ga je potaklo da se okuša u profesionalnom meču.

Chris Avila bio je njegov protivnik, a radi se o MMA borcu (8-9) koji se u posljednje vrijeme natječe u boksačkom ringu. Avila je u meč ušao s jednom pobjedom i jednim porazom u profesionalnom boksu, ali ‘‘Dr. Mike‘‘ nije imao nikakve šanse protiv osjetno iskusnijeg borca.

Jednoglasnom odlukom sudaca (40-36) slavio je borac iz Diaz tima i inače veliki prijatelj braće Diaz. ‘‘Dr. Mike‘‘ neće po dobrome pamtiti event koji su predvodili Jake Paul i Anderson Silva. Naime, Avila je dominirao od početka do kraja borbe, pogodio je Mikhaila s pregršt čistih udaraca, a krajem runde bio je jako blizu da dođe do pobjede prekidom. ‘‘Doctor Mike‘‘ uspio je spriječiti nalet i držao je Avilu do kraja runde, odnosno do kraja samog meča.

Liječnik zaslužuje pohvale jer se uopće odvažio ući u ring s profesionalnim borcem i nije završio nokautiran. Ususret meču ‘‘Doctor Mike‘‘ je najavljivao kako ovo ne radi zbog popularnosti, nego se jednostavno želi testirati. Dokaz da mu niti novac nije bio motiv leži u činjenici da će Varshavski donirati svoj honorar od 175 tisuća dolara humanitarnoj zakladi ‘‘Boys & Girls Club of Harlem‘‘.

‘‘Ne radim ovo zbog popularnosti. Neću zaraditi niti dolara, jer cijeli svoj honorar donirat ću ‘Harlem Boys & Girls Clubu‘ (humanitarna udruga). Ovo radim isključivo zato što volim boksati. Htio sam se iskušati, želim iskoristiti svoj potencijal u potpunosti. Thomas (Baldwin), moj trener s kojim radim deset godina, konstantno mi je govorio da vjeruje kako posjedujem vještine da u sportu doguram koliko god daleko želim. Zato sam se htio gurati do krajnjih granica i pokušati doći do uspjeha u ovome.‘‘, pojasnio je Mikhail u razgovoru za Boxing Scene još uoči samog meča.

Realnost je da Mikhail Varshavski neće daleko dogurati u ovome sportu, ali svoju želju je ispunio, a potom je učinio i dobro djelo kojim će vjerojatno pomoći mnogim potrebitima.

Zaslužio je poštovanje i možemo samo dodati: svaka čast Doktore!

Linker
02. svibanj 2024 12:03