K1 i Boks

Dogovoren datum i mjesto održavanja meča Tysona Furyja i Dilliana Whytea

Dillian Whyte

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Strah od toga da se Whyte neće pojaviti na meču sve je manji

Mjesecima je trajala trakavica vezana uz organizaciju mečeva iz vrha teške kategorije profesionalnog boksa, puno toga se špekuliralo, a jako malo znalo. Više puta otkazivana je licitacija honorara za meč Tysona Furyja i Dilliana Whytea, a spominjalo se i odustajanje Anthonyja Joshue od meča protiv Oleksandra Usyka, -ime bi se otvorio prostor za Furyjev meč protiv Ukrajinca. Sve je ipak napokon zaključeno prije deset dana, kad je najvećom ponudom pravo na organizaciju meča dobio Furyjev promotor Frank Warren.

Uslijedila je tišina i novi nedostatak informacija, ali čini se da je ovog puta sve bilo s razlogom, odnosno da se ozbiljno radi na onim najvažnijim stvarima, što su prije svega datum i lokacija. Oni su sad otkriveni.

Iako je Fury za svoj idući meč imao rezerviran stadion u Cardiffu, odlučili su se ipak za spektakularniju opciju. Meč će se održati u Londonu na Wembley stadionu, a datum je 23. travnja. To još uvijek nije potvrđeno, budući da strane trebaju dogovoriti preostale stavke, kao što Whyteov tim treba prihvatiti lokaciju, no oni jednostavno nemaju razlogu istu odbiti. Rok koji im je WBC dao za finaliziranje ugovora je 21. veljače, no bude li im trebalo duže, nema sumnje da će im organizacija izaći u susret. Kako je ovog puta samo njihov pojas u igri, njima je svakako u cilju da se meč pod svaku cijenu održi.

Iz Furyjevog tima su nakon licitacije honorara dolazile zabrinute reakcije kako bi Whyte mogao otkazati meč, budući da se uopće nije javljao, a njegov promotor Eddie Hearn bio je razočaran što je ostao bez organizacije meča pa tako i prilike za dodatnu zaradu u slučaju uspjeha meča s financijske strane. Ipak, čini se da Dillian nema namjeru odbaciti priliku karijere, neovisno o honoraru s kakvim nije zadovoljan, budući da je očekivao više. Svjestan je da je sve više boksača koji dolaze i da će se, odustane li od ovoga, morati za iduću priliku izboriti pored svih njih.

Linker
28. travanj 2024 02:07