K1 i Boks

Dogovoren je novi veliki teškaški okršaj! Deontay Wilder i Zhilei Zhang tražit će veliki povratak na teškaški vrh

Deontay Wilder i Zhilei Zhang

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia, Al Bello/Getty Images/Profimedia
Obojica su u posljednjim mečevima izgubili od Josepha Parkera, a sada su ih Saudijci odlučili upariti međusobno

Saudijci su preuzeli potpunu dominaciju svijetom boksa, a u posljednje vrijeme sve češće svjedočimo ugovaranju novih velikih mečeva, pogotovo u teškoj kategoriji. Posljednjih godina se sve teže dolazilo do takvih borbi, no izgleda da Saudijci svojim kapitalom mogu u ringu spojiti svakoga.

Na tom tragu, upravo je stigla vijest da je dogovorena još jedna velika borba u teškoj kategoriji. Da, nikakav pojas neće biti u igri, no gotovo da nema fana koji neće gledati borbu između Deontayja Wildera i Zhileija Zhanga.

Sve više relevantnih izvora ove večeri prenosi ovu vijest, tako da nema previše zaloga sumnjati u istinitost iste. Ovo je odličan meč za obojicu teškaša jer obojici silno treba pobjeda, pogotovo protiv nekog velikog imena. Bit će ovo ultimativni test za obojicu, a pobjedniku će dionice ponovno skočiti.

Oba boksača dolaze iz poraza. Zhang je svoj doživio prije točno dva tjedna u Saudijskoj Arabiji kada je odlukom sudaca izgubio od Josepha Parkera, a upravo je Parker boksač koji je i Wilderu nanio posljednji poraz. Zhang je u ovom meču izgledao podosta loše, ni blizu onoga što je demonstrirao u posljednjih nekoliko mečeva.

Wilder je također protiv Parkera izgledao dosta loše, a u niti jednom trenutku nije ozbiljnije zaprijetio Parkeru. Taktički savršenom izvedbom Parker je svladao i njega, a Saudijci su odlučili sada ih upariti međusobno.

Što se tiče datuma, radi se o 1. lipnja (šesti mjesec), a priredba je ona koju će predvoditi Bivol i Beterbiev. Saudijci nam spremaju jedan novi spektakl, tako da možemo reći da jedva čekamo ovu priredbu!

Linker
26. travanj 2024 02:05