K1 i Boks

Dogovoren veliki revanš! Zhilei Zhang i Joe Joyce će se ove godine obračunati još jednom, evo i kad

Joe Joyce i Zhilei Zhang 

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Joyce ovaj revanš jednostavno mora pobijediti ako namjerava ikada boriti se za pojas

U četvrtom mjesecu ove godine Zhilei Zhang je još jednom šokirao boksački svijet. Prekidom u šestoj rundi je svladao uvelike favoriziranog Joea Joycea i uzeo mu privremeni WBO pojas u teškoj kategoriji, a nakon toga se počeo prozivati sa samim vrhom teške kategorije i tražiti napad na titulu.

No, njegov napad na titulu i prvaka će još malo pričekati. Kinez je jučer za BoxingScene potvrdio kako je Joyce aktivirao klauzulu o revanšu, tako da ga prvo čeka novi meč protiv Joycea. Zhang je otkrio i da se revanš sprema za 2.9. ove godine, a lokacija je OVO Arena Wembley u Londonu.

40-godišnji Zhang je u posljednjih godina dodao gas. Iako je poražen od našeg Filipa Hrgovića, odlučio je nakon tog poraza preuzeti veliki rizik i boksati protiv Joycea koji je tada slovio kao krema teškaškog boksa. No, pokazalo se kako je tu Zhilei ipak bio previše podcijenjen jer ga Joyce u niti jednom trenutku nije ugrozio u njihovom meču.

S obzirom na nastup kakav je imao protiv Hrgovića, znalo se da se Zhanga nikako ne smije podcijeniti. Joyce je bio veliki favorit i neki su ga već proglašavali pobjednikom i prije nego je borba počela, ali Zhangova snaga i kontra gard su mu presudili prije točno dva mjeseca.

Joyce ovaj revanš jednostavno mora pobijediti ako namjerava ikada boriti se za pojas. Treba napomenuti da i on trenutno ima 37 godina i da mu je ovo vjerojatno posljednja prilika koju ne smije propustiti. Ukoliko ponovno izgubi od Zhanga, to će vjerojatno biti kraj njegove karijere.

Linker
24. travanj 2024 12:34