K1 i Boks

Joe Joyce i Zhilei Zhang dobili novi datum velikog revanša! Evo kada ćemo ih ponovno gledati u ringu

Joe Joyce vs. Zhilei Zhang 

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Bit će zanimljivo za vidjeti kakav će se Joyce pojaviti i kako će se nositi s tim pritiskom – jer ukoliko izgubi, ugasit će se sve nade za svjetsku titulu

Zhilei Zhang je primjer kako se ponekad ipak isplati preuzeti veliki rizik. Nakon poraza od našeg Filipa Hrgovića nije odlučio ići lakšim putem nego je odmah uzeo meč protiv Joea Joycea, teškaša kojeg se u tom trenutku smatralo za jednog od pretendenata za svjetsku titulu.

No, Zhang je pokazao kako 40 godina života njemu ne predstavlja veliki problem. Prekidom u šestoj rundi je Zhang srušio Joycea koji je odmah aktivirao klauzulu o revanšu, tako da je odmah bilo jasno da ćemo ove godine gledati novi meč između njih dvojice.

Zhang je tom prilikom rekao kako se revanš sprema u Londonu, a datum je trebao biti 2.9. Sada su se pojavile nove informacije da su dobili i službeno potvrđen datum i lokaciju, a radi se o 23.9. u Ovo Areni, Wembley. Lokacija je bila točna, ali izgleda da je manjih problema bilo oko datuma.

Ovo će Zhangu biti prvi meč sa napunjenih 40 godina života, a okrugli rođendan je proslavio točno mjesec dana nakon pobjede nad Joyceom. Teško se oteti dojmu kako i u tako poznim sportskim godinama ostvaruje nevjerojatne rezultate i pruža nevjerojatne borbe, tako da će interes za revanšom biti još i veći.

Joyce s druge strane ima 37 godina te mu je Zhang nanio prvi profesionalni poraz. U prvom meču je uisitnu izgledao sporo i neartikulirano, što je Kinez iskoristio na najbolji mogući način. Bit će zanimljivo za vidjeti kakav će se Joyce pojaviti 23.9. i kako će se nositi s tim pritiskom – jer ukoliko izgubi, ugasit će se sve nade za svjetsku titulu.

Linker
27. travanj 2024 08:33