K1 i Boks

Furyjev tim ponovno razočarao fanove: Evo koja su dva najizglednija Furyjeva protivnika za idući meč

Tyson Fury i Agit Kabayel

 Instagram (tyson Fury, Agit Kabayel)
Svi žele lagane borbe protiv slabijih protivnika da slučajno ne dođu u situaciju da ne riskiraju vlastiti omjer, što je uistinu postalo smiješno za pratiti

Tyson Fury ove godine nije nastupio još niti jednom, a svoj trenutno posljednji nastup odradio je u dvanaestom mjesecu prošle godine kada je ponovno svladao Dereka Chisoru. Željeli smo ga gledati u borbi za ujedinjenje titula protiv Oleksandra Usyka, no kako za sada stvari stoje, taj meč nikada nećemo gledati.

Jedan od Furyjevih promotora, Bob Arum, danas je poprilično razočarao sa opcijama koje je iznio kao najizglednije za ‘‘Kralja cigana‘‘. Radi se o Agitu Kabayelu i Martinu Bakoleu, odnosno boksačima koji jednostavno ne pripadaju samom vrhu:

‘‘Mi imamo cijeli popis potencijalnih protivnika. Možete proći tu cijelu listu različitih izazivača po različitim organizacijama i izabrati koga god hoćete. Onaj tip što je pobijedio Tonyja Yoku (Bakole) je dobra mogućnost. Onaj Agit Kabayel je isto dobra mogućnost. Puno je mogućih protivnika, a to je na Franku i Georgeu Warrenu da riješe. Mislim da će se sve znati ranije idućega tjedna‘‘, rekao je Arum za IFL TV.

‘‘Moguće je da nekad dođe do borbe s Joshuom. Ako Tyson pobijedi Usyka i ako Joshua dobije Wildera, ta borba je vrlo izgledna. Sve ovisi o tome kako će se te borbe odviti, a tako i treba biti‘‘, objasnio je Arum.

Taj vrh teškaškog boksa je danas postao uistinu nesnosan. Postoje četiri boksača koji se konstanto međusobno prozivaju i rade si publicitet, a nitko se s nikim ne bori. Svi žele lagane borbe protiv slabijih protivnika da slučajno ne dođu u situaciju da ne riskiraju vlastiti omjer, što je uistinu postalo smiješno za pratiti. Hoće li se situacija odlaskom istih promijeniti, ne znamo.

Linker
30. travanj 2024 22:01