K1 i Boks

Dogovorena boksačka poslastica s Canelom i Saundersom, ostala je još samo jedna prepreka!

Canelo Alvarez
 OSVALDO AGUILAR, MEXSPORT via AFP
Meksički i britanski udarač borit će se za čak tri ugledna pojasa

Strašan meč u super srednjoj kategoriji dogovorili su Canelo Alvarez (54-1-2) i Billy Joe Saunders (30-0)!

Prođe li sve prema planu i obrani li Meksikanac 27. veljače naslov prvaka u borbi s obveznim izazivačem Avnijem Yildirimom, borbu za ujedinjenje Canelovih WBC/WBA i Saundersove WBO titule trebali bismo gledati 1. ili 8. svibnja u SAD-u.

A da su uvjeti dogovoreni, prvi je preko svojih izvora saznao The Athletic, odnosno ugledni boksački insajder Mike Coppinger.

Alvarez i Saunders trebali su se obračunati još u svibnju prošle godine. Tada je do službene najave tog dvoboja bilo ostalo još nekoliko dana, ali onda je izbila pandemija zbog koje je došlo do odgode. Navodno se taj meč mogao održati i u 2020., ali je procjena bila da bi organizatori bez prisustva fanova izgubili previše novca. Pored toga, sve je palo u vodu jer je Canelo baš u to vrijeme ušao u pravni proces protiv DAZN-a i Golden Boy Promotionsa.

Alvareza smo posljednji put u ringu gledali protiv Calluma Smitha. Slavni Meksikanac u prosincu je jednoglasnom odlukom sudaca svladao britanskog boksača te u Teksasu ugrabio WBA i WBC titule.

S druge strane, Saunders je 30. pobjedu u profesionalnoj karijeri ostvario također u prosincu kada je svladao sunarodnjaka Martina Murraya i po drugi put zaredom obranio WBO pojas u super srednjoj kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 09:34