UFC

Sean O‘Malley ozbiljno razmišlja o boksačkom meču: ‘Mayweather je i dalje aktivan, možda jednostavno preskočim Ryana Garciju‘

Sean O‘Malley

 Megan Briggs/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije silno želi ići stopama Conora McGregora

Sean O‘Malley još od dolaska u UFC prepun je samopouzdanja, ali kako vrijeme odmiče, njegovo samopouzdanje doseže više razine. Donekle i opravdano, jer Sean O‘Malley aktualni je prvak UFC-ove bantam kategorije, a prošli vikend upisao je prvu obranu pojasa.

Uvjerljivom predstavom Sean je porazio Marlona ‘‘Chita‘‘ Veru i tom pobjedom zapravo je osvetio svoj jedini poraz u dosadašnjoj karijeri. Iako se Merab Dvalishvili nameće kao najlogičniji sljedeći protivnik, Sean O‘Malley ima razne planove u svojoj glavi.

Ilia Topuria borac je kojeg Sean trenutno vidi kao najprimamljiviju opciju za sljedećeg protivnika, ali nije tajna da O‘Malley sanjari i o velikim boksačkim mečevima. ‘‘Suga‘‘ je uvjeren kako posjeduje kvalitete za parirati najboljim svjetskim boksačima lake kategorije, a Ryan Garcia jedan je od boksača kojeg najčešće poziva na obračun u boksačkom ringu.

No, Ryan Garcia također je borac koji beskonačno vjeruje u svoje mogućnosti i ne ostaje dužan na Seanove prozivke. Zanimljivo, prije otprilike dva tjedna, Ryan Garcia gostovao je u MMA Houru i pozvao je Seana O‘Malleyja da odrade MMA borbu.

‘‘Garantiram da bih ga prebio i u MMA borbi. Ja sam prirodni hrvač, vi to ne razumijete. Upravo sam porazio svog zaštitara koji je hrvač. Snažan sam i ludo sam kondicijski spreman.‘‘, rekao je Garcia, a zatim je pojasnio zašto boksački meč između njega i Seana nema pretjeranog smisla.

‘‘Takve tranzicije (iz MMA u boks) već smo gledali. Znam da bih ga nokautirao u boksačkom meču i to nije fer. Pošteno je da se testiram u MMA-u. Znam da kad bih se fokusirao isključivo na to i kad bih trenirao svakog dana uz pomoć Natea Diaza, čak i Alexa Pereire i svih ostalih, on (O‘Malley) me ne bi porazio. Doći ću sa svime što imam i uništit ću Seana O‘Malleyja u UFC-u. Več sam poslao poruke Dani (Whiteu). Imam ljude koji su povezani s njim i pitat će ga da odradimo ovo. Doći ću u UFC. Dobro me platite i tamo sam. Spreman sam odraditi taj meč nakon borbe s Devinom Haneyjem.‘‘, dodao je samouvjereni Garcia.

Garcijine riječi kojima govori kako MMA borci ‘‘nemaju što tražiti u boksu‘‘ dodatno su dobile na težini nakon što je Anthony Joshua deklasirao Francisa Ngannoua u boksačkom meču.

‘‘Neka ovo bude VELIKO UPOZORENJE MMA borcima! Prestanite dolaziti u boks, jer bit će sve gore. Izjednačenije je ako mi dođemo u vaš sport. GOTOVO! JEDAN UDARAC. Šaljem molitve za ozdravljenje Francisu (Ngannouu). Tvoja hrabrost je za pohvalu. Čestitke Anthonyju Joshui.‘‘, napisao je Ryan Garcia nakon meča između Joshue i Ngannoua.

Međutim, MMA zajednica smatra komičnim Garcijine teze kako bi se boksači bolje proveli u MMA-u, nego MMA borci u njihovom sportu.

‘‘Zamislite Seana (O‘Malleyja) ili ‘Chita‘ (Veru) kako udaraju Ryana u nogu.‘‘, napisao je Bo Nickal, a jedan od njegovih pratitelja dodao je:

‘‘Jedan ‘leg kick‘ ili rušenje i borba bi završila.‘‘

Činjenica je da boksači u poprilično širokom luku zaobilaze MMA kavez, jer i sami su svjesni kako je previše segmenata u kojem su apsolutni početnici. Razlika bi bila osjetno veća u takvim mečevima, nego u boksačkim mečevima između MMA boraca i boksača. Toga je svjestan i Sean O‘Malley koji zapravo nije niti zainteresiran za MMA borbu s Ryanom Garcijom. ‘‘Suga‘‘ je gostovao u MMA Houru te je istaknuo kako taj meč nema apsolutno nikakvog smisla.

‘‘Mentalno, taj dečko (Ryan Garcia) nije tamo gdje bi trebao biti. Vidjet ćemo kako će izgledati protiv Devina Haneyja i krenut ćemo od toga. Mislim kako je MMA borba nerealistična, šanse su 0 posto da on uopće dogura do takve borbe. Jedan MMA trening ili jedan hrvački i BJJ trening s nekim tko nešto zna, bio bi dovoljan Garciji da shvati: ‘Okej, zaboravite, ovo je bila loša ideja‘.

Ako se išta dogodi, to će biti boksački meč, ali ne znam želim li uopće graditi ikakav meč s obzirom na njegovo trenutno mentalno stanje. Neke druge borbe su također tu. Floyd (Mayweather) je i dalje u treningu i pojavljuje se u boksačkim dvoranama. Možda ću jednostavno preskočiti Ryana (Garciju) i Gervontu (Davisu) te ću otići ravno na glavnog tipa.‘‘, poručuje Sean.

Naravno, Sean O‘Malley također pretjeruje u ovoj priči. MMA borba između njega i Garcije definitivno je nerealistična, ali izgledi za boksački meč između njega i Floyda Mayweathera također su minimalni. Floyd je nedavno proslavio 47. rođendan, zainteresiran je isključivo za egzibicije koje će mu donositi ogromnu zaradu, a Sean O‘Malley pod ugovorom je s UFC-om i upitno je hoće li dobiti dopuštenje za ikakav boksački meč.

No, Sean ne skriva kako želi ići stopama Conora McGregora, a svi znamo da je i ‘‘Notorious‘‘ boksao protiv Floyda Mayweathera prije nešto manje od sedam godina.

Možda je vrijeme da se Sean okrene onome čemu bi se zapravo i trebao posvetiti, a to je borba protiv Meraba Dvalishvilija, borca koji je upisao deset uzastopnih pobjeda i zaslužuje priliku boriti se za pojas.

Linker
24. travanj 2024 07:46