K1 i Boks

Dricus du Plessis ne vjeruje u Jakea Paula: ‘Protiv prvog pravog boksača s kojim se borio, izgubio je‘

Dricus du Plessis

 ImPx Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov prvak srednje kategorije je rekao što bi se dogodilo kad bi on ušao u borbu s Paulom

Posljednjih nekoliko godina Jake Paul je postao jedan od poznatijih boksača na svijetu, s popularnim utjecajem na društvenim mrežama doveo je svoju legiju obožavatelja u sport dok je istovremeno izazvao bijes boksačkih tradicionalista i boraca.

Onaj koji poštuje njegove napore, iako dovodi u pitanje Paulov ukupni utjecaj na promociju profesionalnog borilačkog sporta, je UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, Dricus du Plessis.

"Svi govore - ‘Jake Paul je učinio velike stvari za boks‘ ‘‘, rekao je Du Plessis na podcastu Shadow Banned. ‘‘Ne, nije. Njegovi fanovi gledaju samo njega kako boksa, ne znaju ništa o boksu, znaju Jakea Paula. Ali ne mrzim ga uopće. ... Uspješan tip. Poštujem njegov trud i ono što je postigao. Jedan problem koji imam je to što on dobiva ludu količinu novca, više od ljudi koji rade cijeli život, boksača koji rade, svjetskih prvaka, ali to je industrija zabave. Protiv prvog pravog boksača s kojim se borio, izgubio je."

"Mrziti ga bez razloga, to je bezveze.‘‘, dodao je du Plessis. ‘‘Mrziti činjenicu da zarađuje više od svih drugih boraca, nazovite to ljubomorom ako želite, i vjerojatno postoji dio mene koji jest — samo znam da kad bismo se morali boksati, to ne bi bila borba."

Ovaj odgovor je bio potaknut pitanjem jednog obožavatelja je li du Plessis ikada razmišljao o borbi s Paulom. Taj crossover meč trenutno nije na radaru du Plessisa, jer je više usmjeren na buduću borbu s dugogodišnjim rivalom Israelom Adesanyom, ali ako bi se ikada dogodilo, ne vjeruje da bi Paul imao šanse učiniti borbu konkurentnom.

"To ne bi bila borba, obećavam vam", rekao je Du Plessis. "Dvije runde najviše, a u MMA-u dvije minute. Oh ne, jedan ‘low kick‘ i gotovo. Ako radimo rušenja, to nije borba. Prisilio bih ga na predaju unutar minute."

Linker
22. srpanj 2024 20:50