K1 i Boks

Drugi meč Paula i Woodleya doživio katastrofalnu prodaju prijenosa

Tyron Woodley vs. Jake Paul II

 CHANDAN KHANNA/AFP
Čini se da je ipak bio mali broj onih spremnih platiti priliku da pogledaju ovaj revanš

Nedugo nakon što je savladao Tyrona Woodleya u njihovom drugog međusobnom meču, Jake Paul izjavio je kako je spreman Jorgeu Masvidalu ponuditi pet milijuna dolara za okršaj protiv njega, dodavši kako mu prodaja prijenosa njegovih mečeva garantira mogućnost davanja takvog honorara.

Tu vjerojatno nije mislio na tek održani drugi meč protiv Woodleya. Naime, nakon što je Paul prvobitno sam odbijao taj meč, govoreći kako za njega publika jednostavno nema interesa, to se potvrdilo nakon što su mediji prenijeli informaciju o broju prodanih prijenosa meča održanog 18. prosinca. Ta brojka iznosi zapravo mizernih 65 tisuća. To je neusporedivo manje od njihovog meča iz kolovoza, čiji je prijenos otišao u otprilike pola milijuna američkih domova.

Budući da je prijenos koštao 59.99 dolara, dolazi se do 3.9 milijuna dolara, koliki bi ukupno bio iznos nakon što se brojke pomnože. Naravno, jedan dio toga odlazi organizatoru prijenosa, što je Showtime Sports, dok je ostatak pripao Paulu i Woodleyu te njihovim timovima.

Pretpostavlja se kako bi ova brojka ipak bila podosta veća da je Paulu ostao prvobitno dogovoreni meč protiv Tomyja Furyja. A takav bi i morao biti, budući da se spominjalo kako je Furyju obećao svotu od tri milijuna dolara za taj nastup. To je svakako nečime potrebno isplatiti, uz uvjet da i Paul ostane u plusu, budući da ovo sve zbog novca naravno i radi.

Ako ništa drugo, ostaje mu snimka brutalnog nokauta, no nažalost i za nju mnogi smatraju da je došla kao plod namještenog meča. Na kraju nema puno toga čime Paul u ovom slučaju može biti u potpunosti zadovoljan.

Linker
26. travanj 2024 22:43