K1 i Boks

Filip Hrgović prozvan je od strane britanskog nokautera: ‘Prozivaš razna imena, ali nisam čuo svoje ime!‘

Filip Hrgović

 Ronald Gorsic/CROPIX
Trenutno najbolji hrvatski boksač napokon bi mogao dobiti protivnika kakvog zaslužuje

Prije nekoliko dana pisali smo vam o nekoliko mogućih opcija za sljedeći nastup Filipa Hrgovića. Hrvatski teškaš kratko se spominjao kao moguća zamjena za Tysona Furyja, ali nakon što su Saudijci prebacili meč Usyka i Furyja na novi datum (18.5.), Hrgoviću je ponuđen nastup 8. ožujka (treći mjesec) na priredbi koju će prevoditi Anthony Joshua i Francis Ngannou.

Turki Alalshikh, čelni čovjek General Entertainment Authorityja, organizacije zadužene za organizaciju velikih evenata u Saudijskoj Arabiji, Hrgoviću je prije nekoliko dana izlistao imena potencijalnih protivnika.

"Hrgoviću ću ponuditi opciju da se bori 8. ožujka na "undercardu" Joshua-Ngannou priredbe. Sada ga pozivam da odabere između ovih šest imena: Daniel Dubois, Martin Bakole, Franck Sanchez, Jarrell Miller, Agit Kabayel i Jared Anderson. Ako obje strane pristanu, isporučit ćemo tu borbu tržištu i fanovima 8. ožujka.‘‘, rekao je Alalshikh gostujući u MMA Houru.

Naš boksač nije se javno oglasio nakon Turkijeve izjave, ali zato su počele pristizati reakcije od strane boksača koje je Turki naveo. Daniel Dubois prvi se javio među spomenutim teškašima. Engleski teškaš uputio je zanimljivu prozivku našem boksaču.

‘‘Hrgoviću, ja sam tvoj tatica! Čujem da prozivaš razna imena, nisam čuo svoje ime. Jesi li spreman? Ja sam spreman!‘‘, poruka je Daniela Duboisa upućena ‘‘El Animalu‘‘.

Odgovor Filipa Hrgovića zasad čekamo, ali ne sumnjamo da će naš teškaš prihvatiti što god mu Saudijci ponude. Filipu je dosta mečeva s nedoraslim protivnicima i već neko vrijeme željan je pravih izazova, odnosno mečeva s najboljima na svijetu.

Daniel Dubois krajem godine nastupio je na ‘‘Day of Reckoning‘‘ eventu i pružio je jedan od najimpresivnijih nastupa na toj velikoj boksačkoj priredbi. Prekidom pred sam kraj borbe porazio je čvrstog Jarrella Millera, a prošle godine Dubois je boksao i protiv Oleksandra Usyka za tri svjetska pojasa. Taj meč je izgubio, ali dugo se pričao o spornom udarcu koji je sudac označio ‘‘preniskim‘‘, dok se mnogi nisu slagali da je udarac odsjeo ispod dozvoljenog područja.

Sve u svemu, Daniel Dubois u ovom trenutku je odlična opcija za Hrgovića. Radi se o Britancu koji je pri vrhu teške kategorije, poznato je ime, ali Filip Hrgović sigurno posjeduje alate za poraziti Daniela Duboisa. Naravno, postoji mogućnost da je Hrgović već u pregovorima s nekim od boksača s Turkijeve liste, a nadamo se da će ubrzo sve biti poznato i službeno potvrđeno.

Linker
23. travanj 2024 08:27