K1 i Boks

Duboisov trener objasnio zašto su prozivali Hrgovića: ‘Sada možemo ići samo prema naprijed, zato smo ga prozvali‘

Daniel Dubois i Filip Hrgović

 Nick Potts/pa Images/profimedia, Philip Sharkey/tgs Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Meč između Hrgovića i Duboisa bi smo zasigurno željeli gledati, no kao što smo već i napisali, nakon što obojica prođu pripremne kampove

S obzirom da se Filip Hrgović trenutno nalazi u Hrvatskoj i da trenira u svojoj dvorani, možemo zaključiti da vrlo vjerojatno neće nastupiti idućega mjeseca na priredbi Joshua-Ngannou. Govorilo se da bi mu protivnik mogao biti Daniel Dubois, no Filip nije u poziciji da mu je potreban takav rizik u tako malo vremena.

Iako bi meč između Filipa i Duboisa sigurno bio odličan i zanimljiv za fanove, to bi se trebalo dogoditi nakon što obojica prođu puni kamp i pripreme. Duboisov trener, Don Charles, rekao je iz kojeg su razloga zapravo prozivali Filipa:

‘‘Daniel ima pobjedu nad Millerom, a prije toga se borio protiv Usyka za svjetsku titulu. Ne može ići unazad, nego samo prema naprijed, a zato smo i prozvali Hrgovića. On je jedno od imena s kojima se želimo boriti‘‘, započeo je Charles za Boxing Social.

‘‘Pobjeda nad Millerom je bila tako zadovoljavajuća. Ja Daniela treniram tek dvije borbe, puno smo napredovali i ljudi će to tek vidjeti u nadolazećim borbama. Ja sam trener i želim ostati u svojoj traci, a sve ostalo prepuštam promotorima. Oni dođu do mene i prezentiraju mi protivnike, a ja kažem ‘da‘ ili ‘ne‘ ovisno o tome što smatram da je najbolje za Daniela‘‘, dodao je.

Meč između Hrgovića i Duboisa bi smo zasigurno željeli gledati, no kao što smo već i napisali, nakon što obojica prođu pripremne kampove. Prihvaćati takav meč nekoliko tjedana ranije nema smisla ni za jednog ni za drugog boksača, no to ne znači da ih nećemo gledati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Linker
05. ožujak 2024 10:56