K1 i Boks

Daniel Dubois ne prestaje prozivati Filipa Hrgovića: ‘Želim tu borbu odmah! Potpiši ugovor, idemo!‘

Daniel Dubois

 Screenshot/YouTube (Boxing News)
Britanski teškaš ‘El Animalu‘ je poslao poruku putem praktično svih relevantnih svjetskih boksačkih medija

Početkom mjeseca pisali smo o prozivci koju je Daniel Dubois putem videozapisa objavljenog na X-u (bivšem Twitteru) uputio našem Filipu Hrgoviću. S obzirom na to da od strane najboljeg hrvatskog boksača u narednom razdoblju nije stigao odgovor, "Dynamite" je nastavio s višestrukim prozivkama koje je uputio putem više popularnih boksačkih kanala, odnosno medija.

Najprije je to učinio prošlog vikenda, po završetku meča između Hamze Sheeraza i Liama Williamsa u Londonu, tijekom razgovora za YouTube kanal Queensberry promotionsa (u vlasništvu njegovog promotora Franka Warrena).

"Hrgović je protivnik kojeg sljedećeg želim, to je borba koju želim i nadam se da Frank može upotrijebiti malo svoje magije i organizirati to. Želim ići naprijed i trebam se boriti protiv najboljih. On ima ono što tražim, on je trenutno broj 1 pa da vidimo, ja želim biti tatica ove divizije. Sto posto ću ga svladati", rekao je 26-godišnji Britanac, a onda u sličnom tonu nastavio i tijekom intervjua za Seconds Out:

"Želim Hrgovića odmah i nadam se da Frank može realizirati da se ta borba dogodi. On je dobar borac i veliko ime, a to je ono što mi treba. Trebam opasne i visoko rangirane protivnike, tako da ponovno mogu ušutkati sve koji sumnjaju u mene".

Dubois je "El Animala" nastavio prozivati i u izjavama koje je dao za Boxing News.

"To je sljedeća borba koju želim, Frank i Saudijci moraju gurnuti ruke u svoje džepove i učiniti da se ta borba dogodi. Hrgoviću, potpiši ugovor, idemo!", rekao je britanski teškaš, pa isti narativ upotrijebio i tijekom razgovora za Boxing Social:

"Hrgović je onaj kojeg sljedećeg želim. Prije nisam bio vokalan po pitanju svojih sljedećih protivnika, ali ovo je novi početak za mene i spreman sam za to. Moram se vratiti tamo gdje smatram da bih trebao biti".

Podsjetimo, Dubois je jedan od šestorice teškaša koje je Turki Alalshikh javno ponudio Hrgoviću kao potencijalne protivnike za meč na priredbi koju će 8. ožujka predvoditi Anthony Joshua i Francis Ngannou. Duboisova namjera je jasna, Hrgović je obvezni IBF-ov izazivač za naslov, prvi u redu za meč za naslov prvaka, i kao takav vrlo privlačan protivnik za Britanca. Teškaš iz Sesveta, s druge strane, do objave ovog članka nije se javno očitovao na Duboisove prozivke i ne možemo li znati kako gleda na eventualni meč s njim, kao što ne možemo znati ni pregovara li možda s nekim u tišini. Za pretpostaviti je da ne pregovara s Duboisom, barem ako je suditi prema količini njegovih prozivki na koje nije stigao odgovor, no realna je mogućnost da pregovara s nekim drugim od navedenih šest potencijalnih protivnika. Sve u svemu, 8. ožujka je vrlo blizu i vjerujemo da ćemo uskoro saznati koji će biti epilog cijele priče.

Linker
27. travanj 2024 08:00