K1 i Boks

Anthony Joshua otkrio što ga najviše motivira: ‘Novac, novac i novac‘

Anthony Joshua

 Screenshot (youtube, Seconds Out)
Jedan od najpopularnijih boksača na svijetu jasan je u vezi svoje najveće motivacije

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Anthony Joshua, u ring će se vratiti 1. travnja (4. mjesec) ove godine. Joshua kroz posljednje dvije godine nije proživljavao dobre trenutke u svojoj boksačkoj karijeri.

Oleksandr Usyk porazio ga je i 2021. i 2022. godine, a Joshui je pobjeda u sljedećem nastupu više nego bitna. Jermaine Franklin pokušat će ga spriječiti u tome naumu, ali ‘‘AJ‘‘ će u taj meč ući kao veliki favorit.

Pobijedi li Joshua u toj borbi, nekakav okvirni plan je borba protiv Dilliana Whytea negdje sredinom ljeta, a Eddie Hearn koji obnaša ulogu Joshuinog promotora, ranije ove godine otkrio je da do kraja godine planira ugovoriti meč između Joshue i Deontayja Wildera.

Bilo je onih koji su pomišljali da će se Joshua povući iz boksa nakon dva uzastopna poraza od Usyka, ali 33-godišnji Britanac može dati još vrhunskih mečeva i tek ulazi u najbolje teškaške godine. Upitna je jedino motivacija, a u najavi svog sljedećeg meča Joshua je otkrio što ga najviše motivira.

‘‘Novac, novac, novac. Volim zarađivati novac. Ovo je sport u kojem se borimo za nagradu. Nekoć sam bio švorc i znam što sve ovo znači. Jednom kad završim karijeru, nikog više neće biti briga za mene.‘‘, rekao je Joshua.

Očito je ‘‘AJ‘‘ jedan od onih boksača koji uočava da fanovi vrlo brzo zaboravljaju rezultate koje određeni boksači postižu tijekom svoje karijere i pojasevi, medalje i sve ostalo lako gube na vrijednosti. Zato se Joshua fokusirao najviše na novac koji će zaraditi. Hoće li to biti dovoljan motiv za povratak u sami vrh teške kategorije, preostaje nam vidjeti.

Linker
04. svibanj 2024 19:12