K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Borba između Usyka i Furyja nije dovoljno velika da se organizira u Saudijskoj Arabiji‘

Eddie Hearn

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tvrdi kako u Saudijskoj Arabiji nije bilo dovoljno zainteresiranih investitora, no pitanje je koliko u tome ima istine

Već se uvelike govori o borbi između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka, a prema svemu sudeći, blizu je dogovora. Jedini problem koji je za sada poznat u javnosti jest onaj oko podjele honorara. Usyk i njegov tim žele da se podijeli 50-50, dok Fury želi više te ne želi pristati na jednaku raspodjelu.

Nadamo se kako to ipak neće biti kamen spoticanja ovom spektaklu, u kojem bi dobili prvaka koji je ujedinio titule nakon više od 20 godina. Ovo je vjerojatno najiščekivanija boksačka borba današnjice, a trebala bi se održati na jednom od stadiona u Velikoj Britaniji. No, Eddie Hearn tvrdi da je razlog tome taj što borba nije dovoljno velika za Saudijsku Arabiju:

‘‘Ta borba jednostavno nije dovoljno velika. Borba nije dovoljno velika za novac kojeg Tyson Fury traži, a razlog je taj što ona ne uključuje Anthonyja Joshuu. Joshua je možda jedini tip koji nekome može donijeti toliko novac. Ako uspijemo organizirati borbu između Joshue i Furyja, tada će Fury možda dobiti taj novac koji traži‘‘, rekao je Hearn za iFL TV.

Na kraju je još rekao kako su Fury i Usyk pokušali organizirati borbu u Saudijskoj Arabiji, a to im nije uspjelo jer navodno nije bilo zainteresiranih investitora da taj meč organizira. Koliko je to istina, ne znamo, no ne zvuči kao nešto realno. Više zvuči kao guranje vlastitog borca što je i logično, a mora se priznati da Hearn radi jako dobar posao održavajući Joshuu relevantnim.

Kada i gdje će se Fury i Usyk boriti, još nam ostaje za vidjeti. Ovog tjedna su se pojavile glasine da je borba i službena, no to još uvijek nažalost nije istina.

Linker
26. travanj 2024 18:54