K1 i Boks

Furyjev promotor iskritizirao Usyka: ‘Taj Ukrajinac treba zašutjeti, borba se ne dogovara preko medija‘

Tyson Fury i Bob Arum 

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Zasmetalo ga je što je u javnost pustio informaciju da nisu pristali na podjelu honorara 50-50

O borbi između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka se u posljednje vrijeme govori više nego ikad, što bi značilo da smo vjerojatno sve bliže dogovoru i službenoj najavi meča za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji. Teško da se može pronaći veći meč u ovom trenutku, tako da sigurno sve uključene strane rade sve da se posao i sklopi.

Problem je dakako predstavljao Fury i njegovo odbijanje zahtjeva da se honorar iz meča dijeli 50-50 jer je htio više, a s tim informacijama su u medije izašli iz Usykovog menadžmenta. Bob Arum, Furyjev promotor ih je zbog toga kritizirao i rekao kako ne namjerava o meču pregovarati preko medija:

‘‘Sviđa mi se Oleksandr. On je jako dobar tip, Ukrajinac. Ja volim Ukrajiinu i Ukrajince, ali on treba zašutjeti i prestati uvjete borbe dogovarati preko medija. Ja tako neću dogovarati borbu, to se treba raditi iza kulisa‘‘, rekao je Arum za iD Boxing.

‘‘Poznajem Usykove ljude. Poznam njegovog menadžera Egisa Klimasa, imamo puno boraca kojima je on menadžer, a mi ih promoviramo. On je odličan tip. Tako da ja neću dogovarati postotke kada se o tome priča u medijima, tada se sve raspadne jer ego preuzme ljude i izgube zdrav razum. Neka pusti da se to odvija iza kulisa, siguran sam da ćemo se tako dogovoriti i borbu najaviti uskoro‘‘, dodao je Arum.

Neki dan su se pojavile lažne vijesti da je borba dogovorena, no to još uvijek nije slučaj. Jedini detalj koji se trenutno zna jest taj oko nesuglasica oko podjele honorara, a sve ostalo su tračevi koji nisu točni. Nadamo se kako postotak neće biti kamen spoticanja ovom boksačkom spektaklu.

Linker
26. travanj 2024 18:54