K1 i Boks

Eddie Hearn komentirao Whyteov doping skandal: ‘Ni doping mu ne bi pomogao u ovoj borbi‘

Dillian Whyte i Eddie Hearn

 Sky Sports
Whyte je odmah nakon što su došle vijesti o padu na doping testu rekao da je nevin i da nema veze s korištenjem te supstance

Prošlog je tjedna Dillian Whyte imao ukupno treći doping skandal u svojoj profesionalnoj karijeri. Prvo je pao 2012., zatim 2019., te posljednji puta sad, krajem prošlog tjedna netom prije meča i velikog revanša protiv Joshue. To je razlog zbog kojeg je ispao iz te borbe, a samo pet dana ranije je protiv bivšeg prvaka uskočio Robert Helenius.

Iako je Whyte sada imao priliku osvetiti poraz iz 2015., to se neće dogoditi upravo zbog navedenog pada na doping testu. Eddie Hearn je komentirao cijelu njegovu situaciju s dopingom, a tvrdi da Wyhtea ne poznaje dovoljno da može reći je li on osoba koja se dopingira.

‘‘Prije svega, ja ne zastupam Dilliana i ne mogu ništa govoriti u njegovo ime. Jedino što mogu reći jest da sam iznenađen i šokiran, studiozno je pristupao VADA-inim testiranjima tokom cijele karijere. Dobio sam jutros mail od njegovog tima da su uvjereni da i dalje imaju veliku borbu u svojim rukama‘‘, rekao je Hearn za Talk Sport.

‘‘Ne poznajem Dilliana toliko dobro da bih mogao išta reći, nisam znanstvenik i ja želim vjerovati da je on nevin jer mi se ne bi svidjelo da je na taj način pokušavao dobiti prednost u ovoj borbi. Nije da bi mu i to pomoglo, ali ne možemo ignorirati situaciju‘‘, zaključio je Eddie.

Whyte je odmah nakon što su došle vijesti o padu na doping testu rekao da je nevin i da nema veze s korištenjem te supstance. Kako god, u organizmu mu je pronađena, a tamo sigurno nije dospjela sama od sebe.

Linker
30. travanj 2024 16:07