K1 i Boks

Hearn pokušava opravdati izbor Heleniusa za Joshuinog protivnika: ‘Ruiz se nije ni nudio, tražio bi 10 milijuna‘

 Andy Ruiz Jr i Anthony Joshua 

 TASS/ddp USA/Profimedia
Pritisak je sada na Joshui jer ukoliko izgubi od borca koji je pet dana ranije saznao da se bori s njim, to znači apsolutni kraj karijere

Puna tri dana je trajala neizvjesnost oko subotnjeg boksačkog spektakla u Londonu. Dillian Whyte pao je na doping testu i tako se eliminirao iz borbe protiv Joshue, a cijela je priredba dovedena u pitanje jer nije bilo lako pronaći zamjenskog protivnika. Ipak, Hearn je uspio spasiti stvar i pronaći novog protivnika, a fanovi su sve samo ne zadovoljni.

Robert Helenius će nastupiti protiv Joshue u glavnoj borbi večeri, a nezadovoljstvo fanova je opravdano jer je ‘‘na pladnju‘‘ bila hrpa boljih imena. Filip Hrgović, Demsey McKean, Andy Ruiz – sve su to mečevi koje bi svi radije gledali, ali naravno, predstavljaju puno veći rizik za bivšeg prvaka.

Eddie Hearn je pokušao opravdati takav izbor protivnika:

‘‘Došli smo na divlji zapad tko želi, a tko ne želi. Mi smo htjeli nekoga kredibilnog, nekoga tko će se doći boriti, tko će pružiti pravi meč. Helenius ima dobre pobjede i Wilder mu je testirao bradu. Boksao je prije tjedan dana i pobijedio nokautom‘‘, rekao je Hearn za Talk Sport.

‘‘Andy Ruiz je napisao ‘tweet‘ ali nas nikad nije kontaktirao. Da i jest, vjerojatno bi tražio 10 milijuna dolara. Helenius ima dvije dobre pobjede na PPV priredbama u Americi, udara jako i kredibilan je‘‘, dodao je Hearn.

Koliko je uistinu kredibilan ćemo vidjeti u subotu, no Joshua ovo ne smije izgubiti. Pritisak je sada na njemu jer ukoliko izgubi od borca koji je pet dana ranije saznao da se bori s njim, to znači apsolutni kraj karijere. Helenius sigurno može priprijetiti, no i dalje stoji da smo mogli gledati puno bolje ime na njegovom mjestu.

Linker
04. svibanj 2024 10:58