K1 i Boks

Ništa od Joshue i Wildera u dvanaestom mjesecu? ‘Pregovori s vodećim teškašima su komplicirani i ne vode nigdje‘

Wilder i Joshua

 Kevin Quigley/Dmg Media/Profimedia, Instagram (deontay Wilder)
Bez obira na to hoće li se boriti s Wilderom krajem godine ili ne, Heleniusa mora pobijediti ukoliko želi ostati relevantan

Posljednji puta kada se Anthony Joshua borio dvaput u istoj kalendarskoj godini bilo je 2019. godine kada mu je karijera doživjela prvi udarac. Bila je to godina kada je izgubio od Andyja Ruiza Jr-a, a ove će subote odraditi svoj drugi nastup u ovoj godini – protiv Roberta Heleniusa.

Iako smo svi priželjkivali neko bolje ime, nažalost ga nismo dobili jer je Helenius službeno najavljen kao protivnik, a Joshua je rekao da je sve to zato što želi uhvatiti zalet prije borbi s Wilderom i Furyjem, a otkrio je i da od borbe u dvanaestom mjesecu nema ništa:

‘‘Tražio sam na taj zalet koji mi treba, čak i ako ću se boriti u dvanaestom mjesecu. Trebam uhvatiti taj zalet. Donekle sam otkazao tu borbu krajem godine, kada se sjetim pregovora s vodećim teškašima, to je uvijek bilo komplicirano i nije vodilo ničemu. Od 2019. godine je ovo prva godina da sam imao više borbi. Vidite, moja posljednja borba nije bila uzbudljiva, nije bilo nokauta, nije bilo atraktivno, ali barem sam postao opet aktivan‘‘, rekao je Joshua za BoxingScene.

‘‘Nadam se da ću donijeti uzbudljiv stil, imam osjećaj da sam morao proći kroz ovaj proces. Stvarno trebam ovu subotu zbog svega što sam prošao. Nokaut je potreban, slažem se. Trebam opet postati zauzet‘‘, dodao je.

Bez obira na to hoće li se boriti s Wilderom krajem godine ili ne, Heleniusa mora pobijediti ukoliko želi ostati relevantan. Ukoliko izgubi od njega, to će sigurno značiti kraj karijere za bivšeg prvaka, pogotovo jer je Helenius uskočio kao zamjena nekoliko dana ranije.

Linker
03. svibanj 2024 14:08