K1 i Boks

Eddie Hearn o bradi Anthonyja Joshue: ‘Primao je udarce koji bi ubili normalnog čovjeka, ali se nakon njih i ustajao‘

Andy Ruiz Jr vs. Anthony Joshua 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Jednako kao Joshuu, Duboisa se uvijek kritiziralo da ne može primiti udarac. Hrgović ga je pogodio sa svime što je imao, a meč prije je to učinio i Jarrell Miller

Anthony Joshua uskoro će ponovno dobiti priliku postati prvakom. S obzirom da je Usyk napustio IBF-ov pojas, Daniel Dubois je imenovan punopravnim prvakom, tako da će njegov pojas biti ulog u borbi protiv Joshue koja će se održati 21. rujna na Wembleyu. Joshua je favorit, no, Dubois je u posljednjim borbama pokazao veliki napredak.

Ono što je pak zajedničko i Joshui i Duboisu jest činjenica da se obojicu kritiziralo i govorilo da ne mogu primiti udarac. Dubois je to demantirao u nedavnom meču protiv našeg Filipa Hrgovića, a Eddie Hearn se ne slaže da je to slučaj s Joshuom. Hearn je u razgovoru za SecondsOut obrazložio zašto to ne smatra točnim:

‘‘Anthony Joshua ima jako, jako dobru bradu. Pogledajte samo udarce koje je primio u meču protiv Wladimira Klitschka. To je udarac koji bi ubio normalnog čovjeka, ali Joshua se ustao. Čak i protiv Andyja Ruiza, samo je nastavljao ići naprijed. Oleksandr Usyk pogodio ga je sa svime osim kuhinjskim sudoperom, ali nije ga uspio baciti dolje. Pogledajte što se dogodilo Tysonu Furyju, nikada nisam vidio AJ-a takvog u borbi. On ima dobru bradu‘‘, rekao je Hearn.

Jednako kao Joshuu, Duboisa se uvijek kritiziralo da ne može primiti udarac. Hrgović ga je pogodio sa svime što je imao, a meč prije je to učinio i Jarrell Miller. Joshua je pak samo jednom u karijeri izgubio prekidom, tako da taj narativ možda i nije u potpunosti točan. U nekoj mjeri možda, no uskoro ćemo vidjeti ima li uistinu netko od njih dvojice toliko slabu bradu.

Linker
02. rujan 2024 06:59