K1 i Boks

Johnny FIsher: ‘Promijenio sam se gledajući Anthonyja Joshuu kako trenira. Shvatio sam što je minimum za profesionalnog boksača‘

Johnny Fisher

 Instagram (johnny Fisher)
Neporaženi britanski teškaš usvojio je određene navike ponajboljeg svjetskog teškaša

25-godišnji engleski teškaš Johnny Fisher (12-0), jučer navečer opravdao je očekivanja engleske boksačke javnosti, a posebno je opravdao očekivanja Eddieja Hearna, poznatog svjetskog boksačkog promotora.

Hearn je smatrao kako je Fisheru vrijeme za meč protiv boksača kao što je Alen Babić i u Hrvatu je prepoznao boksača koji može poslužiti kao ‘‘odskočna daska‘‘ Johnnyju Fisheru. Engleski teškaš predvodio je event u Copper Box Areni zajedno s Babićem, a priliku je fantastično iskoristio.

Samo 36 sekundi trebao je Fisher za poraziti Babića i došao je do najbrže pobjede u svojoj karijeri. Tom pobjedom dokazao je kako je prerastao izazove te razine i očito je spreman za nešto ozbiljnije i teže zadatke.

Naravno, Eddie Hearn nastavit će pažljivo graditi karijeru ovog vrlo perspektivnog engleskog teškaša. Korak po korak, Hearn će pokušati odvesti Fishera do samog svjetskog prvaka. No, pomno birani mečevi nisu dovoljni. Johnny Fisher mora ostati maksimalno posvećen treninzima jer još puno napretka potrebno je za boks na najvišim mogućim razinama u teškoj kategoriji.

Međutim, Fisher je na pravom putu. Johnny nerijetko sparira s ponajboljim svjetskim teškašima, ali osim samih sparinga, Fisher uči gledajući kako takvi teškaši pristupaju sportu i kako izgledaju njihove životne navike. Na konferenciji za medije nakon pobjede nad Babićem, Fisher je posebno istaknuo disciplinu Anthonyja Joshue, ponajboljeg svjetskog teškaša.

‘‘Tjedan dana nakon pobjede nad Ngannouom, on (Joshua) je radio zgibove, plivao je u bazenu i trenirao. Tada mi se dogodio klik u glavi - ako želim biti profesionalni sportaš, sve mora biti usklađeno. Hrana i san moraju biti još bolji, a sve što radim mora biti podizano na višu razinu, sukladno s povećanjem razine mojih protivnika. To je minimum minimuma za jednog sportaša. Puno toga ovisi i o taktici te smirenosti uma. Ja sam uistinu napravio prekretnicu po tim pitanjima u posljednjih šest mjeseci.‘‘, rekao je Fisher.

Dakle, Johnny Fisher tek odnedavno poćeo se posvećivati sportu na sličan način kao što to rade najbolji na svijetu. Izdrži li takav režim, Fisher će sigurno još dodatno napredovati i sa zanimanjem ćemo pratiti razvoj njegove boksačke karijere.

Linker
06. rujan 2024 07:19