K1 i Boks

Nico Ali Walsh unuk je Muhammada Alija, ali idola ima i među današnjim boksačima: ‘On je nepobjediv‘

Nico Ali Walsh

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Talentirani američki boksač dao je zanimljiv intervju za portal Boxing Scene

Velik teret stavljen je pred mladog boksača imena Nico Ali Walsh (5-0-0, 4 KO), ali zasad ga dobro podnosi. 21-godišnji američki boksač unuk je Muhammada Alija, po mnogima najvećeg boksača u povijesti tog sporta.

Ući u sport s takvom reputacijom, na neki način je dobro jer je Nico Ali dobio instantnu pažnju te ima mogućnost preskakati određene stepenice. Međutim, postoji i ona ''druga strana medalje'' kojom se veliki pritisak nameće ovom mladiću te se očekuje da bude barem približno dobar kao njegov djed. Svjestan je toga i mladi Nico Ali Walsh.

''Prezime je dvosjekli mač. S jedne strane otvara mnoga vrata, ali kad vas ljudi poznaju na taj način, morate raditi puno jače od mnogih drugih. Radi se o blagoslovu, ali i teretu. Ponekad se činilo više kao teret, ali sada na prezime gledam kao na blagoslov i pokušavam pozitivno to iskoristiti.'', objasnio je Ali Walsh u razgovoru za Boxing Scene.

Posljednji nastup Nico je upisao krajem prošlog mjeseca, nokautiravši Alejandra Ibarru u prvoj rundi borbe. Bila je to druga uzastopna pobjeda nokautom za Alijevog unuka, a dva uvjerljiva nastupa trebala su mu nakon borbe koju je odradio krajem 2021. godine. Nico je tada većinskom odlukom pobijedio Reyesa Sancheza, a dobrano se namučio kako bi došao do pobjede u meču na četiri runde. Treba uzeti u obzir da je Walsh tada nastupao u Madison Square Gardenu, na priredbi koju su predvodili Vasyl Lomachenko i Richard Comney. Bio je to najlošiji profesionalni nastup Muhammadova unuka, ali očito je puno naučio iz tog meča. Pozitivna je stvar kako je Nico svjestan da mora još puno učiti i napredovati.

''Želim isto što i fanovi žele. Oni se nadaju sjajnim izvedbama, a svi vole nokaute. To je očito ono što i ja želim. Ali više od svega, primijetio sam kako publika voli 'showmane' kao što je bio moj djed i kao što je Tyson Fury danas. Dakle i to je nešto što pokušavam biti. Mislim da je to jednostavno moja osobnost.'', rekao je Nico, a zatim je otkrio planove za budućnost.

''Želim se boriti još tri ili četiri puta ove godine. Što više, to bolje. Postepeno napredujem i borim se protiv sve boljih protivnika. Brzinom kojom napredujem, mislim da mi neće dugo trebati da dođem do vrha. To neće potrajati deset godina. Jako brzo se krećem prema vrhu i drastično sam napredovao u odnosu na svoje prve mečeve.''

Muhammad Ali bez ikakve dileme glavna je inspiracija za mladog Nicu Alija Walsha, ali on ističe kako i među današnjim boksačima postoje oni kojima se divi.

''Moj apsolutni idol jeste Canelo. Mislim da ga nitko ne može pobijediti. On je najveći borac ove generacije. Što se meča protiv Bivola tiče, odvijat će se onako kako Canelo poželi. Mislim da će ga Canelo zaustaviti, ali krivog pitate. Ja bih isto rekao čak i u slučaju da se Canelo bori protiv Supermana.'', otkrio je Nico Ali Walsh tko mu je veliki idol među današnjim boksačima.

Nico Ali Walsh trenutno nastupa u srednjoj kategoriji (-73 kg), ali nije isključeno da s godinama pređe u višu kategoriju. U ovom trenutku je na 338. mjestu Boxrecove ljestvice boksača srednje kategorije. Vrh je daleko i puno posla čeka ovog momka s tako uglednim boksačkim prezimenom. Njegov put ka zvijezdama zasad dobro teče, a s velikim zanimanjem popratit ćemo nove nastupe ovog 21-godišnjaka.

Linker
20. travanj 2024 00:32