K1 i Boks

Eddie Hearn o meču između Joshue i Wildera: ‘Saudijci su postavili uvjet za održavanje tog meča‘

Anthony Joshua (lijevo), Eddie Hearn (sredina) i Dillian Whyte (desno)

 Screenshot (youtube, Fight Hub Tv)
Promotor Anthonyja Joshue otkrio je na kakav su rizik pristali

Bližimo se novom nastupu Anthonyja Joshue, njegovom 29. profesionalnom u karijeri. ‘‘AJ‘‘ će 12. kolovoza (osmi mjesec) boksati protiv Dilliana Whytea, starog znanca kojeg je porazio krajem 2015. godine.

Joshua i Whyte tada nisu bili popularni boksači kao što su danas, točnije obojica su bili u usponu. Ispostavilo se da je ‘‘AJ‘‘ ipak talentiraniji i tehničkim nokautom u sedmoj rundi porazio je Dilliana Whytea. Nakon više od sedam i pol godina, Joshua i Whyte ponovno će odmjeriti snage.

Svjetske titule nisu ulog u tom meču, jer niti jedan od njih dvojice nema svjetsku titulu u svom vlasništvu. Ulog je ipak podosta velik za Anthonyja Joshua, jer popularni britanski teškaš riskira gubitak velike borbe krajem godine.

Poznato je da Saudijci imaju u planu organizirati boksački meč između Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue, a radi se o ponajvećem boksačkom meču koji teška kategorija trenutno može ponuditi. Ne sumnjamo da bi Joshua jako dobro zaradio u tom meču, ali prihvaćanjem meča protiv Whytea, Joshua je ugrozio veliki meč u Saudijskoj Arabiji.

Joshuin promotor Eddie Hearn u razgovoru za Boxing Social otkrio je kako su Saudijci postavili jasne uvjete, a čini se da će i meč ipak biti malo i pomaknut, na početak sljedeće godine.

‘‘Mislim da će borba biti organizirana u siječnju (1. mjesec). Ali pregovori za meč s Wilderom su na čekanju dok Saudijci ne vide što će se dogoditi 12. kolovoza (osmi mjesec) i to je rizik na koji smo pristali. Velik je ovo rizik, a pitanje je radi li se o ispravnom riziku? Uskoro ćemo saznati. ‘AJ‘ je htio pravi meč i nije bio motiviran za neku lakšu i manju borbu. Međutim, borba protiv Wildera ovisit će o Joshuinoj pobjedi 12. kolovoza.‘‘, rekao je Hearn.

Istina da se radi o pritisku na leđima Joshue, ali Anthony Joshua cijelu svoju karijeru bori se s pritiskom. Još od amaterskih dana nametnuta su mu velika očekivanja i pritisak nije ništa novo za njega. Možda taj pritisak zapravo pretvori u motivaciju te nam pruži fantastičnu izvedbu protiv Whytea. Kao što Hearn kaže, uskoro ćemo sve saznati.

Linker
02. svibanj 2024 06:26