K1 i Boks

Eddie Hearn iskreno o Tysonu Furyju: ‘On je pobijedio samo Klička i Wildera, ne može biti velikan‘

Eddie Hearn  

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Smatra da još dvojicu velikana mora pobijediti

Trenutni prvak teške kategorije, Tyson Fury, priprema se za meč protiv bivšeg UFC prvaka, Francisa Ngannoua, nakon što su propali pregovori za ujedinjenje svih pojaseva protiv Oleksandra Usyka. Ta borba je prvotno planirana za isti event kad će se boriti Joshua protiv Wildera, ali pregovori su drugi put propali.

Joshua, koji ima zakazan meč protiv Dilliana Whytea za dva tjedna, cilja u budućnosti na borbu protiv Tysona Furyja, nadajući se prilici postati treći puta prvakom svijeta. Njegov promotor, Eddie Hearn, iskreno je progovorio o Furyjevom boksačkom rezimeu i svrstavanju među najbolje teškaše svih vremena.

"Tyson Fury gleda samo na novac. Neka uopće ne spominje nikakvu boksačku ostavštinu. On je pobijedio jedino Vladimira Klička i Deontaya Wildera, to su njegove jedine pobjede. Sada neka pobijedi Usyka i AJ-a pa tek onda možemo pričati o njemu u kontekstu jednog od najboljih boksača svih vremena. Ako želi da ga se jednoga dana stavlja u istu rečenicu s Alijem, Lennoxom Lewisom i Joeom Frazierom, mora pobijediti Usyka i Anthonyja Joshuu." - komentirao je Hearn za ‘Piers Morgan Uncensored‘.

Prije nekoliko godina Teddy Atlas je pričao o tome da se boksački velikani procjenjuju po tome koliko su važnih mečeva pobijedili, a ne po tome koliko ukupno pobjeda imaju. Pa je tako izjavio kako Mike Tyson za njega ima skor od 0-5, s obzirom na to da je u po njemu u jedinih pet važnih mečeva doživio samo poraze.

Slično je sada Hearn izjavio za Tysona Furyja u kontekstu da za njega ima 2-0 s obzirom na to da je pobijedio po njemu u samo dva važna meča.

Linker
02. svibanj 2024 05:06