K1 i Boks

Eddie Hearn o potencijalnom meču Crawforda i Canela: ‘Canelo je prevelik za Terencea Crawforda‘

Canelo Alvarez (lijevo) i Eddie Hearn (desno)

 KEVORK DJANSEZIAN/Getty images/Profimedia
Poznati boksački promotor očekivano favorizira boksača s kojim je u više navrata surađivao

Proteklih nekoliko tjedana, jedna od glavnih tema u boksačkom svijetu definitivno je potencijalni obračun Terencea Crawforda i Canela Alvareza. Terence Crawford morao bi preskočiti dvije težinske kategorije ako se želi obračunati s Canelom, ali apsolutni prvak velter kategorije tvrdi da je voljan pristati na to.

Canelo Alvarez u nekim od svojih intervjua istaknuo je kako ne planira skidati kilograme i boriti se ispod supersrednje kategorije (-168 ‘lbs‘) i ukoliko Crawford želi meč protiv Meksikanca, morat će napraviti ogroman skok kad su u pitanju težinske kategorije.

Puno bi Crawford riskirao takvim potezom. 35-godišnji ‘‘Bud‘‘ iza sebe ima 40 pobjeda u jednako toliko nastupa i postoji dobra mogućnost da u mirovinu otiđe kao neporaženi boksač. Crawford je zasad jedini boksač koji je ujedinio sve četiri svjetske titule u dvije različite težinske kategorije i ostane li neporažen, povući će se kao jedan od najvećih u povijesti boksa. Međutim, deklasira li ga Canelo u međusobnom obračunu, njegova ostavština mogla bi biti narušena, a Eddie Hearn smatra da bi Crawford definitivno izgubio u meču protiv Canela.

‘‘Ako me pitate o meču Terencea Crawforda i Canela, radi se o dvojici meni omiljenih boraca, dva velikana modernog doba. Mislim da je Canelo ipak prevelik za Terencea Crawforda, neovisno o tome koliko je Crawford dobar. Mislim da Canelo nikad više neće spuštati kilažu ispod 168 ‘pounda‘, niti želi to raditi. Mislim da nećemo vidjeti Crawforda kako dolazi u supersrednju kategoriju. Ako ipak dođe u tu kategoriju, ne vjerujem da će poraziti Canela. Nisam siguran hoće li doći do tog meča, ali čak i ako dođe, favorizirat ću (Canela) Alvareza.‘‘, istaknuo je jedan od najpoznatijih svjetskih boksačkih promotora.

Uzmemo li u obzir da je Hearn u više navrata radio na promoviranju Canelovih mečeva, ne čudi da favorizira Meksikanca. Ali, čak i da nije promovirao Canela, činjenica je da se radi o velikoj razlici u kilaži i Canelo bi sigurno ušao kao favorit u meč protiv odličnog Crawforda.

Linker
28. travanj 2024 01:09