K1 i Boks

Terence Crawford skinuo je ogroman teret sa svojih leđa: ‘Predugo mi je trebalo da dođe do toga, ali napokon sam uspio!‘

Terence Crawford

 Screenshot (youtube, Tnt Sports Boxing)
Puno toga ga je kočilo u karijeri

Terence Crawford kaže da je imao pomiješane osjećaje neposredno nakon svoje dominantne pobjede nad Errolom Spenceom Jr. Crawford je postao je neprikosnoveni prvak u velter kategoriji prije dva mjeseca u T-Mobile Areni u Las Vegasu prekidom protiv Spencea u devetoj rundi.

U nedavnom intervjuu, Crawford je rekao da je osjetio niz emocija, od ushićenja do olakšanja, nakon što je pobijedio Spencea. Nositelj naslova u tri divizije rekao je da se čak osjećao "razočaranim", dijelom zbog vremena koje mu je trebalo da postigne onu vrstu priznanja za koju je zamišljao da bi mu bila dodijeljena ranije u karijeri.

Crawford (40-0, 31 KO), koji u rujnu puni 36 godina, dugo se morao boriti s kritikama da nije bio istinski elitni borac u rangu velter kategorije. Boksačka politika također je spriječila Crawforda da osigura značajne borbe.

"To su moji osjećaji. Mnogi ljudi su rekli: ‘Čovječe, nisi izgledao previše sretno nakon pobjede. Nisam vidio uzbuđenje u tebi.‘ Bio sam sretan što sam morao dokazati svijetu koliko znam da sam velik. Ipak, u isto vrijeme, bio sam nekako razočaran što mi je trebalo ovoliko dugo da dobijem svoje priznanje, da dobijem veliku borbu u ovom statusu s 35 godina", započeo je te nastavio s podrobnijim detaljima:

“Lovio sam Mannyja Pacquiaa vjerojatno pet godina prije Spencea. Bio sam prvak devet godina, a u ožujku će taj niz doći do 10 godina, tako da igram ovu igru ​​dugo vremena, znate, bio sam na vrhu otkako sam pobijedio Yuriorkisa Gambou i tražio sam sve najveće izazove koji postoje. Neke od njih sam uspio uhvatiti, a neki su otišli u drugom smjeru. Blagoslovljen sam što sam prvi čovjek koji je neprikosnoven u juniorskoj velter kategoriji i prvi čovjek koji je neprikosnoven u velter kategoriji u eri četiri pojasa, prvi čovjek koji je neprikosnoven u dvije težinske kategorije. To je blagoslov", rekao je.

Drago nam je čuti da je došlo do toga da skine ‘veliki teret‘ sa svojih leđa, a za vidjeti je što će još postići u svojoj karijeri, koja je već sada sjajna i jedna od impozantnijih u povijesti boksa.

Linker
24. travanj 2024 07:40