K1 i Boks

Eddie Hearn o pregovorima sa Saudijcima: ‘Nećemo vječno čekati, tu su Hrgović i Ruiz također‘

Anthony Joshua (desno) i Eddie Hearn (lijevo)

 FAYEZ NURELDINE/AFP/Profimedia
Promotor Anthonyja Joshue otkrio je više informacija o sljedećem nastupu Anthonyja Joshue

Pregovori Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue već pomalo postaju frustrirajući. Jedno vrijeme činilo se kao da je gotovo sve dogovoreno i da se samo čekaju potpisi ugovora, ali predugo već čekamo na službenu potvrdu tog meča. Negdje je očito zapelo, a sve je izglednije da taj meč nećemo gledati krajem godine, a vrlo vjerojatno niti u prvom mjesecu sljedeće godine.

‘‘Dogovorili smo se oko novca, pristali smo na sve. Čekamo službeni ugovor, ali nećemo zauvijek čekati.‘‘, rekao je Eddie Hearn za BBC 5 Live Boxing, a problem je navodno nastao u pregovorima s organizatorima, odnosno Saudijcima. Joshua i Wilder međusobno su se dogovorili, ako je vjerovati Hearnu, ali čini se da Saudijci kompliciraju pregovore.

Ne uspiju li Saudijci organizirati ovaj meč, Eddie Hearn je otkrio moguće alternative. Meč između Wildera i Joshue ostaje kao moguća opcija, ali za nešto kasniji period. Reporter Michael Benson prenosi izjavu Hearna, a Joshuin promotor otkrio je kako bi borba Joshue i Wildera mogla biti pomaknuta na treći ili četvrti mjesec sljedeće godine, a priredba bi se održala na Wembleyju (London). U međuvremenu, Joshua bi se mogao boriti u 12. mjesecu, a Wilder želi nastupiti u studenom (11. mjesec).

‘‘Joshua trenira i želi Wildera. Ako taj meč ne može biti ugovoren, on želi ostati aktivan. Nastupi li u prosincu (12. mjesec), to će biti njegov treći meč u osam mjeseci, što je nevjerojatno za njega. Ljudi govore da bi on trebao odraditi još jedan meč prije borbe s Wilderom, ali mi se ne slažemo. Međutim, bude li tako, odradi li Joshua meč u prosincu, neću se iznenaditi. Ne bih se iznenadio čak niti da se bori protiv Tysona Furyja u svom sljedećem nastupu.‘‘, dodao je Hearn.

Kad je u pitanju potencijalni protivnik, ukoliko to ne bude Deontay Wilder, dva imena prednjače kao favoriti za idućeg protivnika Anthonyja Joshue. Eddie Hearn prije nekoliko dana već je istaknuo ta imena, a sada ih je ponovio.

‘‘Tu su Filip Hrgović i Andy Ruiz, ali ti mečevi ne bi se dogodili u ovoj državi. Možda bismo otišli u Madison Square Garden (New York) ili negdje na Bliski istok. Najbitnije je da ostanemo aktivni.‘‘, zaključio je Hearn, a Joshua se uistinu prometnuo u najaktivnijeg teškaša kad su u pitanju elitni boksači teške kategorije.

Što se Hrgovića tiče, on će svakako ciljati na meč protiv Oleksandra Usyka, ali uvijek postoji mogućnost da Usyk otvori nove pregovore s Tysonom Furyjem, a vjerujemo da bi se Hrgović tada zadovoljio borbom protiv Anthonyja Joshue.

Linker
11. svibanj 2024 15:43