K1 i Boks

Eddie Hearn otkrio tko će biti sljedeći Furyjev protivnik? ‘Nije to meč kojem su se fanovi nadali‘

Tyson Fury

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Tyson Fury također je potvrdio da će uskoro objaviti velike vijesti, ali nije dao nikakve konkretne detalje

Već neko vrijeme je jasno da od meča između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja neće biti ništa, barem zasad. Priželjkivali smo obračun dvojice neporaženih teškaša koji drže sve četiri najveće svjetske titule, ali dogovori oko meča za ujedinjenje titula ipak su propali.

Oleksandr Usyk okrenuo se obveznim izazivačima, a prvi na redu je Daniel Dubois, nositelj WBA (Regular) pojasa. Znalo se još tijekom pregovora između Usyka i Furyja da je Dubois rezervna opcija Usyku u slučaju da propadnu pregovori, ali što je s Furyjem?

‘‘Gypsy King‘‘ drži WBC-ovu titulu prvaka, a trenutno nije određen obvezni izazivač prema WBC-u. Prvorangirani u poretku je Deontay Wilder, ali on se protiv Furyja borio već triput, a nakon remija u prvom meču, Wilder je izgubio sljedeća dva međusobna ogleda.

Iza Wildera u poretku je Andy Ruiz, nekadašnji nositelj WBA (Super), IBF i WBO titula svjetskog prvaka. Ruiz i Fury nikad nisu međusobno boksali, a meksičko-američki teškaš trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede. Meč protiv Furyja imao bi smisla za obje strane, a Eddie Hearn je za Boxing Social otkrio kako je to meč koji ćemo vjerojatno i gledati.

‘‘Mislim da će Andy Ruiz biti njegov (Furyjev) sljedeći protivnik prema onome kako stvari trenutno stoje. Mislim da je George Warren (Furyjev kopromotor) spominjao 22. srpnja (sedmi mjesec) kao datum. Očito da to nije meč kojem su se ljudi nadali, ali radi se o dobrom meču.‘‘, rekao je Hearn.

Dokaz da je Fury pred objavom meča došao je još jučer i od samog ‘‘Gypsy Kinga‘‘. Fury je putem Instagrama podijelio kraći video, a fanovima je poručio.

‘‘Imam neke ogromne, ogromne vijesti.‘‘, a potom je dodao da će uskoro objaviti datum ‘‘ogromnog meča‘‘ i da se ubrzo vraća u akciju.

Ako protivnici nisu Oleksandr Usyk i Deontay Wilder kao prvi WBC-ov izazivač, onda Andy Ruiz definitivno dolazi sljedeći na red kao najsmisleniji protivnik. Naravno da smo se više nadali meču protiv Usyka, ali neće se nitko buniti niti na ovaj odlični boksački meč.

Linker
14. travanj 2024 16:08