K1 i Boks

Saudijci spremaju event kakav boks ne pamti?! Fury, Usyk, Joshua i Wilder nastupiti će na istom eventu?

Tyson Fury (gore lijevo), Oleksandr Usyk (gore desno), Deontay Wilder (dolje lijevo) i Anthony Joshua (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Sky Sports, Bt Sports, Pbc)
Zanimljive boksačke vijesti dolaze iz Saudijske Arabije

Ne treba puno isticati koliko je boksačka javnost i dalje razočarana činjenicom da su propali pregovori između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. Svi smo očekivali meč dvojice najboljih teškaša u ovom trenutku, a borba se trebala održati za devet dana, točnije 29. travnja (četvrti mjesec).

Nažalost, timovi dvojice boksača nisu se uspjeli dogovoriti, a Tyson Fury i njegov tim u očima mnogih su krivci za to. Komplicirao je ‘‘Gypsy King‘‘, iz dana u dan mijenjao uvjete, postavljao nove ultimatume, sve dok se Usyk i njegov tim nisu odlučili povući iz pregovora.

Nema previše smisla ulaziti u dubinu oko toga tko je kriv, jer svaka strana ima svoju teoriju, a na vama je da odlučite kome ćete vjerovati. Ono čemu se treba okrenuti, jesu sljedeći koraci Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Ukrajinac će vrlo vjerojatno tijekom prve polovice ljeta boksati protiv Daniela Duboisa koji je obvezni izazivač prema WBA organizaciji. Usyk će braniti svoje tri svjetske titule (WBA, IBF i WBO), a u meč protiv Duboisa ući će kao veliki favorit. Porazi li Duboisa, sljedeći na redu trebao bi biti Filip Hrgović, ali za očekivati je da će Usyk i Fury otvoriti nove pregovore za meč kojim bi se ujedinile titule u teškoj kategoriji.

Tyson Fury zasad nema obveznog izazivača prema WBC-u i trenutno nije poznato s kime bi se uopće i mogao boriti u sljedećem nastupu. Nije isključeno da ‘‘Gypsy King‘‘ pričeka rasplet Usykovog sljedećeg meča, te da potom krenu u novi pokušaj ugovaranja borbe.

Prema vijestima koje donosi ‘‘BoxingKingMedia‘‘ portal, a prenosi ih poznati reporter Michael Benson, pravi spektakl mogao bi uslijediti kasnije ove godine u Saudijskoj Arabiji. Naime, Benson prenosi da Amer Abdallah kao predstavnik ‘‘Sadui Arabia‘s Skill Entertainmenta‘‘ ima planove za ugovaranje mečeva koji uključuju Tysona Furyja, Oleksandra Usyka, Anthonyja Joshuu i Deontayja Wildera, ali napominje da se neće raditi o nekakvom turniru.

Bio bi to jednostavno ogromni boksački event na kojem bi nastupila četvorica trenutno najboljih i najpopularnijih teškaša na svijetu. Naravno da bi fokus bio na ugovaranju meča između Furyja i Usyka, ali borba između Joshue i Wildera također bi bila ogromna stvar za tešku kategoriju. Amer Abdallah je u intervjuu za Boxing King Media otkrio kako se radi o eventu u koji bi bilo uloženo 400 milijuna dolara, a boks ne pamti takav event.

Naravno, ovo je samo začetak ideje i puno je posla pred Saudijcima prije nego uspiju ovo sprovesti u djelu. Inicijalno se meč između Furyja i Usyka trebao održati u Saudijskoj Arabiji, ali uključene strane nisu se dogovorile. To je dokaz da je meč između Furyja i Usyka itekako teško ugovoriti.

Kad su Wilder i Joshua u pitanju, Shelly Finkel kao menadžer Deontayja Wildera potvrdio je da bi se Wilder rado borio protiv Joshue i to baš u Saudijskoj Arabiji. Nedavno su se pojavile informacije da Joshua neće nastupiti sve do 12. mjeseca ove godine, a taj termin odgovarao bi Furyju i Usyku također. Slijedi nam pratiti kako će se odviti cijela ova priča.

Linker
15. travanj 2024 23:09