K1 i Boks

Eddie Hearn otkriva: ‘Joshuin idući protivnik će biti Fury ili Wilder!‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Sumnja da će se Joshua uspjeti boriti u sedmom mjesecu, tako da im jedino ostaje kraj godine

Eddie Hearn je nekoliko puta rekao kako im je plan za Joshuu da se ove godine bore tri puta, no realnost je da će se boriti dvaput. Nedavno je Joshua svladao Jermainea Franklina i vratio se pobjedama, a nakon njega su htjeli borbu krajem ljeta, te nakon toga u dvanaestom mjesecu.

Joshua se u meču ozlijedio te je borba krajem ljeta otpala. Ostaje plan za dvanaesti mjesec, a jučer je Hearn otkrio da se nešto veliko sprema. Naime, Eddie tvrdi kako će njegov idući protivnik biti Fury ili Wilder:

‘‘Jedna stvar je sigurna kada je Anthony u pitanju. On je veliki meč. Otići ćemo na Bliski istok u dvanaestom mjesecu, a protivnik će mu biti Tyson Fury ili Deontay Wilder. To je ono što mi planiramo. Sljedeći tjedan ću se sastati s ljudima i razgovarati o Joshuinoj idućoj borbi‘‘, rekao je Hearn za iFL TV.

‘‘Naš fokus je na tome da dobijemo mega-borbu u dvanaestom mjesecu. Još uvijek nema službene odluke hoće li se Anthony boriti u sedmom mjesecu ili ne. Vjerujem da će se odlučiti da se bori u dvanaestom. Ja bih ga volio vidjeti i ranije, ali trebao bi već biti u kampu za sedmi mjesec. Fokusirani smo na dvanaesti mjesec i na veliku borbu. Ljudi zainteresirani za dvanaesti mjesec ga ne bi željeli vidjeti da se bori u sedmom i riskira ozljedu i njihov novac‘‘, dodao je.

S obzirom na sve što je Hern rekao, možemo zaključiti da će se Joshua najvjerojatnije boriti u dvanaestom mjesecu. Ni Fury ni Wilder nemaju protivnika tako da su obje mogućnosti otvorene, a što će na kraju biti, vidjet ćemo.

Linker
25. travanj 2024 13:05