K1 i Boks

Hearn žestoko kritizirao Joycea i Zhanga: ‘Joyce nikad nije boksao s elitom, Zhang nije elitni teškaš‘

Eddie Hearn (lijevo) i Zhilei Zhang (desno)

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Eddie Hearn smatra da Joe Joyce nema što tražiti u eventualnom meču protiv Anthonyja Joshue

Poraz Joea Joycea od Zhileija Zhanga jedno je od većih boksačkih iznenađenja ove godine. Oko 1,10 iznosio je koeficijent na pobjedu Joycea u tom meču, dok se koeficijent na pobjedu Zhanga kretao u prosjeku od 6,00 do 7,00.

Kinez je na koncu slavio prekidom u šestoj rundi, a do prekida je došlo nakon što je u potpunosti zatvorio desno oko Joea Joycea. Zhang je tom pobjedom postao i WBO-ov privremeni prvak teške kategorije, te se dodatno primaknuo potencijalnom napadu na titulu svjetskog prvaka.

Zhang je pobjedom nad Joyceom skočio i na deveto mjesto u poretku teškaša prema Boxrecu, ali sve dosad navedeno ne čini ga elitnim boksačem u očima Eddieja Hearna, jednog od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu. Hearn inače među elitnim teškašima zastupa Anthonyja Joshuu, a svog boksača smatra razinom više u odnosu na Zhanga i Joycea.

‘‘Realnost je da Joe Joyce nikad nije boksao protiv elitnog teškaša. Zhilei Zhang nije elitni teškaš. Joe čak nije bio dovoljno dobar niti za nositi se sa Zhilei Zhangom. Kad prodajete vaše sposobnosti na temelju toga da možete primiti puno udaraca i da ćete svejedno nastaviti ići prema naprijed, to nije recept za dugotrajnu karijeru. Joe Joyce prima apsolutno svaki udarac. Ne bih me iznenadilo da se on povuče iz boksa. Primio je nevjerojatnu količinu štete na sparinzima i amaterskim turnirima, a ovo u subotu je bilo neugodno gledati. Ako ne možeš poraziti Zhileija Zhanga, onda nemaš apsolutno nikakve šanse postati svjetskim prvakom u teškoj kategoriji. Da je Usyk u subotu boksao protiv Joea Joycea, bio bi to jedan od najvećih ‘mismatcheva‘ u povijesti.‘‘, rekao je kritični Hearn.

Joe Joyce inače je u više navrata prozivao Anthonyja Joshuu i sa sigurnošću je tvrdio da bi porazio Joshuu. Joyce je javno tvrdio da ga Joshua izbjegava i traži lakše mečeve, ali Hearn smatra da bi Joshua uništio i Joycea i Zhanga.

‘‘Ako mu je Zhilei Zhang napravio to što mu je napravio, Usyk bi ga razvalio. Realnost je da Joe Joyce nije elitni teškaš za kojeg možete reći da bi prošao kroz Anthonyja Joshuu. Znate li kolika je razlika u brzini ‘AJ-a‘ i Zhanga? ‘AJ‘ bi ga ispogađao na sve moguće načine. Pred Joeom Joyceom sada je ogromna odluka, ali ukoliko se ne revanšira Zhangu, trebao bi se povući.‘‘, dodao je Hearn.

Joe Joyce u devetom mjesecu ove godine napunit će 38 godina i činjenica je da pred njim nije duga profesionalna karijera. Možda je i to jedan od razloga zašto se Joyce ne libi primati štetu, ali ne treba zaboraviti da je imao dugu amatersku karijeru i možda bi uistinu trebao poraditi na svom stilu boksa, posebice na obrambenom segmentu. Ali možda je ipak prekasno za to.

Linker
26. travanj 2024 16:52