K1 i Boks

Eddie Hearn prognozirao meč Joshue i Wildera: ‘Ako ga AJ pogodi kao Heleniusa, ili Wilder njega, borba je gotova!‘

Anthony Joshua (left) knocks out Robert Helenius in the International Heavyweight contest at the O2 Arena, London. Picture date: Saturday August 12, 2023.,Image: 796573884, License: Rights-managed, Restrictions: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no, Credit line: Nick Potts/PA Images/Profimedia

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Borba bi se trebala održati početkom iduće godine

Eddie Hearn predviđa da će Anthony Joshua svom obračunu s Deontayem Wilderom pristupiti poput pravog udarača. Joshuin promotor razumije kao i bilo tko drugi da bi agresivan pokušaj da se ubije Wilder, iako vjerojatno vrlo zabavan, bio izuzetno opasna strategija protiv jednog od najjačih udarača u povijesti boksa.

Hearn je otkrio tijekom konferencije za novinare nakon borbe u subotu navečer u Londonu da će Joshua i Wilder nastupiti u siječnju (prvi mjesec) u Saudijskoj Arabiji ako se postigne dogovor. Predsjednik Matchroom Boxinga uvjeren je da njegova britanska superzvijezda može pobijediti Wildera (43-2-1, 42 KO) na temelju toga kako je bivši IBF/IBO/WBA/WBO prvak zaledio Roberta Heleniusa desnom rukom u sedmoj rundi.

“Mislim da može lako pobijediti Deontaya Wildera, ali može biti i obrnuto. Ako tako pogodi Wildera, borba je gotova - i obrnuto!"

Kako god se njihova borba odvijala, Hearn očekuje da će 37-godišnji Wilder izvući najbolji boks koji je Joshui preostao u ovoj fazi njegove karijere. To nije baš bio slučaj, prema Hearnu, tijekom 18 i više rundi u kojima je Joshua (26-3, 23 KO) dijelio ring s Jermaineom Franklinom (22-2, 14 KO) i Heleniusom (32-5, 21 KO) tijekom posljednja četiri mjeseca.

"Nećete baš vidjeti najbolje od AJ-a u borbama protiv Franklina i Heleniusa. Zato je odabrao Dilliana Whytea, jer je to bila borba koju je zapravo želio. Dakle, ovaj je tjedan bio potpuna noćna mora i, znate, iskreno, da je tako boksao još šest rundi i samo pobjeđivao na bodove, znam da bi ljudi bili razočarani. Ipak, ja bih samo rekao, ‘Hvala Bogu.‘ i samo sam zadovoljan što je dobio nokaut u izložbenom prostoru.”

Finac Helenius (32-5, 21 KO) zamijenio je Londonca Whytea (29-3, 19 KO) jer je Dobrovoljna antidopinška udruga otkrila "nepovoljne analitičke nalaze" u testovima za poboljšanje učinka koje je Whyte napravio tijekom kamp za obuku. Helenius, kojeg je Wilder nokautirao kasno u prvoj rundi prošlog 15. listopada u Barclays Centeru u Brooklynu, borio se po drugi put u samo osam dana protiv Joshue.

Linker
23. travanj 2024 11:25