K1 i Boks

Eddie Hearn prokomentirao meč Diaza i Paula: ‘Bilo je odvratno, ispod svake razine, isprašili bi ih na lokalnim priredbama!‘

Eddie Hearn

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Istaknuo je i neke pozitivne stvari

Eddie Hearn nije previše impresioniran borbom Jakea Paula i Natea Diaza. Ranije ovog mjeseca, Paul i Diaz konačno su se suočili u dugo očekivanom boksačkom meču, pri čemu je Paul pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca nakon 10 rundi. Ulaskom u borbu, mnogi su smatrali da je Diaz nešto više od topovskog mesa za Paula, uključujući Hearna.

Čak i nakon što je Diaz izdržao punih 10 rundi i pokazao neke bljeskove, Hearn ne mijenja mišljenje o Diazu kao boksaču, iako priznaje da je možda precijenio Paula.

“Bilo je odvratno. Nemojte me krivo shvatiti, događaj je bio nevjerojatan, ali borba je bila užasno loša. Samo sam pomislio: ‘Ovo je tako loše.‘ Razlog zašto Nate nije zaustavljen je taj što Jake nije imao sposobnost. Ne zna slomiti borca, prebiti ga i zaustaviti. Ipak, dajem svoje poštovanje Nateu: jako je čvrst. S druge strane, moramo biti realni i reći da je standard jako nizak."

Hearn je predsjednik Matchroom Sporta i trenutno predstavlja neka od najvećih imena boksa, tako da zna ponešto o "plemenitom" sportu, a njegova iskrena procjena onoga što je vidio u toj borbi je da nijedan od njih nije neki kvalitetni boksač.

"U Ujedinjenom Kraljevstvu imamo nešto što se zove naslov područja, koji je u određenom radijusu — to je nešto poput državnog naslova. Ova dvojica ne bi osvojili ni to, isprašili bi ih lokalci – to je razina na kojoj se bore."

Ipak, nije sve bilo loše za Hearna. Iako izvršni direktor Matchrooma nije veliki obožavatelj onoga što vidi u ringu kada se Jake Paul bori, on i dalje poštuje cjelokupni paket kada su u pitanju događaji koje Paul promovira. Hearn i Paul prethodno su surađivali na zajedničkoj promociji borbe Katie Taylor protiv Amande Serrano u travnju (četvrti mjesec) 2022. godine, a Hearn i dalje ima zdravu količinu poštovanja prema onome što Paul pokušava učiniti, čak i ako nema visoko mišljenje o njegovim vještinama.

Linker
30. travanj 2024 20:37