K1 i Boks

Eddie Hearn sarkastično odgovorio na Diazove prijetnje: ‘Molim te, nemoj me ugušiti‘

Eddie Hearn (lijevo) i Nate Diaz (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Hour, The Mac Life)
Promotor brojnih vrhunskih svjetskih boksača ne razumije zašto Diaz pokušava zabraniti iznošenje mišljenja

Poznati boksački promotor Eddie Hearn nedavno je navukao bijes Natea Diaza, zbog komentara koji je uputio meču između Diaza i Jakea Paula.

Jake Paul u tom meču slavio je jednoglasnom odlukom sudaca, a Hearn je ranije ovaj mjesec gostovao u MMA Houru i podosta kritičan bio je prema samoj borbi. Priredbu je nahvalio, ali razinu kvalitete žestoko je kritizirao.

“Bilo je odvratno. Nemojte me krivo shvatiti, događaj je bio nevjerojatan, ali borba je bila užasno loša. Samo sam pomislio: ‘Ovo je tako loše.‘ Razlog zašto Nate nije zaustavljen je taj što Jake nije imao sposobnost. Ne zna slomiti borca, prebiti ga i zaustaviti. Ipak, dajem svoje poštovanje Nateu: jako je čvrst. S druge strane, moramo biti realni i reći da je standard jako nizak.", izjavio je Hearn.

Samo nekoliko dana čekali smo reakciju Natea Diaza. Legendarni MMA borac reagirao je u svom klasičnom stilu te je uputio prijetnju Eddieju Hearnu.

"Eddie Hearn namlatit ću sve tvoje borce. Bilo to iz lake, srednje ili teške kategorije, sve ću ih uništiti. Moje ime više ne spominji osim ako mi ne daješ komplimente, inače bi i ti mogao dobiti svoje. A vi borci provjeravajte svoje promotore da ne naprave budale od vas.", bio je Diazov odgovor Hearnu.

Mnogi bi rekli da se radi o ‘‘šupljim prijetnjama‘‘, ali s braćom Diaz nikada ne znate. Velike su mogućnosti da se Hearn i Nate Diaz susretnu oči u oči na nekom od budućih evenata, ali unatoč opasnosti koja potencijalno prijeti, Hearn ne djeluje pretjerano zabrinuto.

‘‘Ako se uistinu sretnem s Nateom Diazom, molio bih ga da me ne uguši. Vrlo zastrašujuće, vjerojatno strašnije od Johna Furyja (otac Tysona Furyja). Ako rangiramo od 1 do 10 koliko je ovo strašno, rekao bih 12.‘‘, podosta sarkastično rekao je Hearn, a potom se dodatno osvrnuo na Diazove prijetnje.

‘‘Pitali su me što mislim o meču Jakea Paula i Natea Diaza, a ja sam rekao da je priredba bila nevjerojatna. Ali kad je u pitanju kvaliteta boksa, bilo je to jako loše. Mislim da ne bismo trebali dobivati prijetnje, niti biti kažnjavani zbog davanja mišljenja o borbi. Ja sam veliki, istinski fan Natea Diaza. On je vrlo dobar boksač, ali ja promoviram neke od najboljih boksača na svijetu. Ne kažem da Diaz ne zna boksati, ali ne zna boksati na najvišoj razini.‘‘, zaključio je Hearn.

Ne treba previše razmišljati da bi se zaključilo kako je Hearn u cijeloj ovoj raspravi apsolutno u pravu. Nema razloga da prima prijetnje jer je iznio svoje mišljenje, a Nate Diaz trebao bi se okaniti djetinjastog ponašanja, jer ranije ove godine proslavio je 38. rođendan.

Linker
30. travanj 2024 14:20