K1 i Boks

Eddie Hearn prokomentirao spornu situaciju na meču Usyka i Duboisa: ‘Cijela šaka je pogodila ispod pupka, nema se što pričati!‘

 JANEK SKARZYNSKI Afp
Tijekom pete runde, Dubois je uputio snažan udarac u tijelo zbog čega je Usyk bio u bolovima

Matchroomov promotor, Eddie Hearn, vjeruje da nema sumnje da je Daniel Dubois zadao nizak udarac u petoj rundi borbe za naslov svjetskog prvaka s ujedinjenim prvakom Oleksandrom Usykom, koja se održala prošle subote navečer u Poljskoj.

Tijekom pete runde, Dubois je uputio snažan udarac u tijelo zbog čega je Usyk pao u bolove nekoliko minuta. Sudac Luis Pabon je udarac dosudio kao nizak udarac. Usyk je neko vrijeme bio na podu, žaleći se na jake bolove u predjelu prepona. Na kraju se vratio na noge i nastavio borbu.

Usyk je poslao Duboisa u nokdaun u osmoj rundi, a zatim ga dokrajčio u devetoj, čvrstom desnicom, da bi ga poslao dolje po drugi put i osigurao pobjedu prekidom. Nakon borbe, bilo je bezbroj mišljenja o tome je li Duboisov udarac u petoj rundi bio legalan. Duboisov promotor, Frank Warren, vrlo je čvrst da je njegov boksač dobio legalan udarac, međutim, Hearn se ne slaže.

“Cijela šaka bila je ispod pupka, donji zglobovi miljama ispod. Pogodio je njegov suspenzor– niski udarac”, objavio je Hearn na društvenim mrežama.

Dubois se preko svog promotora planira žaliti na ishod. On vjeruje da je valjan udarac povezan i da je Usyku trebalo brojati.

“Ovu grešku treba ispraviti. Ovo treba ići dalje, treba gurati. Trebao bih biti svjetski prvak upravo sada, to je bila nepravda. Treba ga prozvati i ići dalje od življenja ove laži. Tamo su samo varali. Definitivno želim revanš, pravdu, revanš, da se nešto dogodi", rekao je Dubois za BBC Sport.

Usyk, nositelj naslova IBF, IBO, WBO, WBA, sada se nada da će se suočiti s WBC prvakom Tysonom Furyjem u ujedinjenju svih teškaških pojaseva početkom iduće godine, ali mi se nadamo da će mu idući protivnik ipak biti Filip Hrgović.

Linker
30. travanj 2024 10:01