K1 i Boks

Eddie Hearn sumnja u novu nadu američkog boksa: ‘Bakole nije Usyk ili Joshua, ali Jared nije boksao na toj razini‘

Eddie Hearn (lijevo) i Jared Anderson (desno)

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Poznati svjetski boksački promotor nije siguran da Anderson zaslužuje status favorita u ovom dvoboju

Terence Crawford i Israil Madrimov ovaj vikend predvodit će boksački spektakl u Los Angelesu. Okršaj za WBA-ov pojas prvaka u super velter kategoriji i za WBO-ov status privremenog prvaka zapravo je i okršaj dvojice neporaženih boksača. Razlika je ipak jako velika kad je u pitanju iskustvo i broj pobjeda.

Crawford je neporažen u 40 dosad odrađenih mečeva, dok ih Madrimov ima 11. Također, Madrimov u jednom od svojih mečeva nije porazio protivnika, već je borba završila neriješenim ishodom. Crawford je svaki put slavio.

No, Crawford i Madrimov nisu jedina imena koja će privlačiti pažnju na tom ‘‘fight cardu‘‘. Čeka nas novi nastup Andyja Ruiza, a nekadašnji svjetski prvak u teškoj kategoriji borit će se protiv Jarrella Millera. Isaac Cruz i Jose Valenzuela obračunat će se za WBA-ov pojas u super lakoj kategoriji. Kubanac Andy Cruz upisat će četvrti profesionalni meč, a njegov protivnik je Antonio Moran. David Morrell i Radivoje Kalajdžić također će ukrstiti rukavice na ovoj priredbi.

Ponajveća pažnja pripast će ipak Jaredu Andersonu (17-0) i Martinu Bakoleu (20-1-0). 24-godišnji Anderson na glasu je kao boksač koji bi trebao postati novim glavnim licem među američkim teškašima. SAD-u treba svježa krv pri vrhu teške kategorije, a Jared Anderson po mišljenju onih trebao bi biti taj. Andersona ovaj vikend čeka najteži ispit u dosadašnjoj karijeri.

32-godišnji Kongoanac Martin Bakole nikome nije lak zalogaj. Iskusniji je od Andersona, u odličnoj je formi, prepun je samopouzdanja i mnogi ga vide kao nagaznu minu na Andersonovom putu ka vrhu.

Kladionice ipak favoriziraju Andersona (1,50 - 2,65), ali Eddie Hearn smatra kako su koeficijenti krivo postavljeni. U jednom od razgovora s Turkijem Alalshikhom, Eddie je rekao kako se radi o ‘‘50-50 meču‘‘. Snimku tog razgovora pogledao je i sam Anderson koji je jučer na konferenciji za medije pozvao Hearna na okladu.

‘‘Nemoj se kladiti protiv mene! Hajde, napravimo okladu.‘‘, rekao je Anderson, na što je Hearn uzvratio:

‘‘Kao što sam rekao u medijima, ako pobijediš ovom meču, dokazat ćeš da vrijediš.‘‘

Hearn tako nije pristao na okladu, ali Jared mu je poručio da će u subotu navečer shvatiti koliko je Jared Anderson zapravo dobar. Kasnije je Jared pojasnio kako samo želi da Eddie novcem/okladom stane iza svojih riječi. Hearn je ipak i dalje skeptičan po pitanju Andersonovih šansi protiv Bakolea.

‘‘Ne znam dovoljno da bih vam mogao reći zaslužuje li Jared Anderson biti favoritom. Znam pak da Bakole nije Joshua ili Usyk, ali on je borac svjetske klase i pobijedio je brojne tipove koji su u top 15. Mislim da Jared nikada nije boksao na toj razini. Kažem vam, ovo će biti rat!‘‘, zaključio je Eddie.

Linker
09. rujan 2024 04:18