K1 i Boks

Eddie Hearn tvrdi da smo sve bliže ugovaranju meča između Joshue i Wildera: ‘Saudijci su poslali ponudu‘

Eddie Hearn

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Promotor Anthonyja Joshue zasad se drži plana koji je objavio ranije ove godine

Vrlo interesantna je situacija oko Anthonyja Joshue i njegovog sljedećeg nastupa. Iz dana u dan pojavljuju se nove špekulacije, a provlače se imena od Tysona Furyja, preko Dilliana Whytea pa sve do Deontayja Wildera.

Čini se da će sljedeći protivnik najvjerojatnije biti Dillian Whyte i da ćemo taj meč gledati 12. kolovoza (osmi mjesec). To se poklapa s planom koji je Eddie Hearn objavio ranije ove godine, a Joshuin promotor tada je izjavio da planiraju ugovoriti tri meča ove godine.

Prvi je Joshua već odradio protiv Jermainea Franklina, a revanš s Dillianom Whyteom vide kao logičan sljedeći korak. Krajem godine Joshua bi trebao odraditi treći nastup u 2022. godini, a u tom meču očekuje se osjetno teži protivnik od Whytea i Franklina.

Prema najnovijim navodima Eddieja Hearna, izgledno je da će Joshua taj meč odraditi protiv Deontayja Wildera. Naime, Hearn je otkrio kako su dobili ponudu od strane Skill Challenge Entertainment promotorske kuće. Radi se o promotorima iz Saudijske Arabije koji su nedavno potpisali ugovor s Oleksandrom Usykom, a sada su zainteresirani i za organiziranje meča između Joshue i Wildera.

‘‘Dobili smo ponudu, ali zasad bez ugovora. Moramo pričekati na ugovor.‘‘, rekao je Hearn za IFL TV, a taj meč vjerojatno bi se održao u dvanaestom mjesecu ove godine.

Naravno, još je podosta koraka prije dogovaranja tog meča. Saudijci tek trebaju poslati ugovor Joshui i njegovom timu, a moraju se dogovoriti i s Wilderom, no tu ne bi trebalo biti problema. Inače, reporter Michael Benson prenio je Wilderovu izjavu u kojoj je ‘‘Bronze Bomber‘‘ najavio kako će svoj sljedeći nastup vjerojatno odraditi u osmom ili najkasnije u devetom mjesecu. Čini se da i on želi jedan ‘‘zagrijavajući‘‘ meč uoči potencijalnog okršaja s Joshuom.

Nameće se pitanje i što će se dogoditi u slučaju da Whyte porazi Joshuu u osmom mjesecu ili ako Wilder izgubi u tom meču koji planira odraditi u osmom ili devetom mjesecu. Prepustimo sve te detalje Saudijcima. Ne sumnjamo da će pronaći način da ugovore ovaj veliki meč, a obračun Joshue i Wildera bio bi prava poslastica za kraj ove kalendarske godine.

Linker
26. travanj 2024 10:56