K1 i Boks

Eric Molina: ‘Babić zna boksati samo na jedan način, iznenadit ću ga nečim što još nije vidio‘

Eric Molina
 screenshot (YouTube, iFL)
Bivši dvostruki izazivač namjerava prekinuti pobjednički niz hrvatskog teškaša

Eric Molina hrabro je prihvatio meč protiv Alena Babića, u trenucima kad je hrvatski boksač ostao bez protivnika te nakon što su neki boksači prije njega to odbili. Došao je pokazati kako još uvijek ima što ponuditi, unatoč tome što su njegovi najbolji dani iza njega. Svoju priliku prije svega vidi u Babićevom načinu boksa, kojeg je nazvao jednodimenzionalnim i stilom koji je samo potrebno pročitati i prilagoditi mu se.

"Gledao sam neke njegove mečeve. Nema se tu što previše analizirati. Tip ide naprijed i baca veliki broj udaraca. Vidim veliki broj prilika u borbi protiv njega. Posebno po pitanju grešaka koje radi i imat ću širom otvorene oči u potrazi za svojom prilikom", najavio je Molina meč u razgovoru za iFL, dodavši nešto po pitanju Babićevog agresivnog stila boksa:

"On ne zna boksati niti na jedan drugi način. U teškoj kategoriji potrebno ti je više od toga. Ima prednost u godinama, ima duži trening kamp, ali ja donosim nešto puno snažnije. To je moje iskustvo i dobra taktika koju ću provesti u djelo."

O taktici opširnije nije htio, upravo zbog toga jer je pripremio nešto čime namjerava dovesti do velikog iznenađenja.

"Ne želim pričati o tome jer je dio mog plana iznenaditi ga kako nikad nije bio iznenađen. Imam taj teškaški udarac, vjerujem da udaram jače i oštrije nego što sam ikad prije. Imam ono što je potrebno za nokautirati tog tipa", vjeruje Molina, koji se ove godine već borio protiv jednog boksača iz "ergele" Dilliana Whyte. U pitanju je također neporaženi Fabio Wardley, a taj meč održan na Gibraltaru završio je u petoj rundi, pobjedom Britanca prekidom.

Linker
24. travanj 2024 14:38