K1 i Boks

Nezaustavljivi Savage! Babić završio Molinu za nešto više od tri minute i došao do devete pobjede!

Alen Babić
 Screenshot Youtube (matchroom Boxing)
Eric Molina nije pružio gotovo nikakav značajan otpor hrvatskom teškašu

Alen Babić došao je do devete profesionalne pobjede onako kako je najavio, ekspresno i brutalno. To je najbolji opis toga na koji način je "Savage" savladao Erica Molinu. Bivši dvostruki izazivač za svjetsku titulu došao je preuzeti svoj honorar te nešto pokušati, no o tome koliko je bio u stanju parirati Babiću govori podatak nakon koliko vremena je prvi put završio na podu.

Ukratko, Molina je na podu bio već nakon šest ili sedam sekundi. Babić se odmah nakon gonga zaletio, satjerao ga pritiskom u kut, a onda tamo pogodio i poslao na pod. Uslijedilo je brojanje nakon kojeg se Molina ustaje te pokušava boksati s Babićem koji je nastavio svojim stilom. Silovito i žestoko slao je što veći broj udaraca može. Amerikanac nije ničime opravdao svoje najave kako ima rješenje za Babićev stil boksa, ali mora se priznati da se nakon prvog brojanja ipak pokušao upustiti u meč. Neuspješno da napravi nešto više osim dva udarca kojima je Babića pogodio, no pohvalno je to što je nakon onakvog starta uspio dogurati do kraja prve runde.

Ipak, u drugoj rundi ponavlja se isti početak, samo što je ovog puta Babiću ipak treba nekih desetak sekundi više da pošalje Molinu na pod. Uslijedilo je novo brojanje i novi povratak bivšeg dvostrukog izazivača u meč. Ovog puta Babić nije čekao nego je ovog puta bolje napao i nakon samo još nekoliko udaraca je Molina ponovno dolje. Nastavio je Molina još jednom meč, a Babić nekoliko puta za redom odlično pogađa lijevom. Dolazi nakon toga do klinča i kratkog hrvanja, nakon kojeg je Molina na podu. Kako se nije odmah krenuo ustati, sudac mu je započeo brojati. Ustao se prije desete sekunde, ali sudac je ipak procijenio kako nema smisla nastavljati meč s Molinom u ovakvom stanju. Babić je mogao početi slaviti.

Uspješno je Babić odradio još jedan meč, ali moramo priznati kako je velika šteta što nije protiv sebe imao prvobitno planiranog protivnika nego Molinu, koji je okršaj prihvatio tek nekih dva tjedna prije meča.

Linker
19. travanj 2024 12:53