K1 i Boks

(VIDEO) Kaos nakon vaganja Crawforda i Spencea: Pogledajte šamarčinu kojom je Plant pogodio Charla!

Caleb Plant (u plavoj majici) i Jermall Charlo (bijela majica)

 Screenshot (twitter, Michael Benson)
Dvojica profesionalnih boksača fizički su se obračunali u ‘‘backstageu‘‘ uoči velikog eventa u Las Vegasu

Jučer navečer održano je vaganja i posljednje sučeljavanje Terencea Crawforda i Errola Spencea Jr.-a. Dvojica neporaženih velteraša u ranim nedjeljnim satima boksati će za titulu apsolutnog prvaka svijeta u velter kategoriji, a napetost između njih rasla je iz dana u dan.

Crawford i Spence uspjeli su ipak suzdržati se i izbjegli su bilo kakav fizički obračun tijekom ‘‘fight weeka‘‘. Sve u ostavili za ring i jedva čekamo njihov međusobni obračun. Međutim, određeni fizički sukob ipak se dogodio u sklopu eventa koji predvode Spence i Crawford.

Sinoć, neposredno nakon ceremonijalnog vaganja dvojice boksača, došlo je do fizičkog obračuna dvojice jako poznatih svjetskih boksača. Caleb Plan, bivši IBF-ov svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji, snimljen je kako čistim udarcem pogađa Jermalla Charla, WBC-ovog aktualnog prvaka srednje kategorije.

Bio je to vrlo snažan udarac koji je zapravo šamar, jer Plant je Charla pogodio otvorenim dlanom. Nije Plant šamarom uspio nokautirati Charla, ali WBC-ov prvak ostao je vidno šokiran udarcem Planta. Brzo je uskočio pripadnik osiguranja i odvojio je Planta daleko od Charla, a time je spriječen teži sukob dvojice boksača koji se mogao dogoditi u nastavku ove situacije.

Određeni problemi ipak su nastali nakon što je Charlo izašao na parking, a jedna od snimki koja kruži društvenim mrežama prikazuje kako je nepoznata djevojka pretučena na parkingu. Zasad je sve podosta nejasno i ne zna se zašto je došlo do sukoba između Planta. Braća Charlo poznati su po svom ‘‘dugom‘‘ jeziku i Jermall je očito upao u verbalni sukob s Calebom Plantom. Caleb Plant tip je boksača koji neće dugo ostati na verbalnom sukobu, nego će brzo prionuti bacanju udaraca.

Podsjećamo, Caleb Plant u 11. mjesecu 2021. godine boksao je protiv Canela Alvareza. Tijekom jednog sučeljavanja Plant je uspio isprovocirati Canela, a Meksikanac ga je snažno odgurnuo. Plant je i Canela pokušao ošamariti, ali za razliku od Charla, Canelo je fantastično eskivirao taj pokušaj i uzvratio je brzom kontrom, prije nego se umiješalo osoblje koje je smirilo situaciju.

Što se Jermalla Charla tiče, radi se o neporaženom boksaču kategorije do 160 ‘‘pounda‘‘. Iza njega su 32 pobjede u jednako toliko profesionalnih nastupa i jedno vrijeme se šuškalo o prelasku u višu kategoriju i borbi protiv Canela Alvareza. Na kraju je Canelo ugovorio meč s Jermallovim bratom. Radi se o Jermellu Charlu koji nastupa u super-velter kategoriji (-154 ‘lbs‘), a Jermell i Canelo boksati će 30. rujna (deveti mjesec) ove godine.

Jermall Charlo sada ima dobru podlogu za meč protiv Caleba Planta koji nastupa u supersrednjoj kategoriji (-168 ‘lbs‘). Ovaj šamar od strane Planta sigurno ga je dobrano naljutio i bit će željan prilike uzvratiti Plantu.

Linker
28. travanj 2024 02:58