K1 i Boks

(VIDEO) Tenzije sve više rastu: Terence Crawford nije skidao pogled s Errola Spencea tijekom sučeljavanja

Errol Spence Jr. (lijevo) i Terence Crawford (desno)

 Screenshot (youtube, Fight Hub Tv)
Dvojica ponajboljih boksača na svijetu sve su bliže međusobnom obračunu unutar ringa

Osim fantastičnog UFC 291 eventa koji nas čeka u noći sa subote na nedjelju, ovaj vikend donosi nam i nevjerojatno uzbudljiv boksački meč. Errol Spence Jr. (28-0, 22 KO) i Terence Crawford (39-0, 30 KO) obračunati će se u meču za apsolutnog prvaka velter kategorije.

Spence i Crawford na brojnim relevantnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama nalaze se pri samom vrhu, a Crawford je na ESPN-ovoj ljestvici prvorangirani boksač svijeta. ESPN vidi Spencea kao četvrtog boksača svijeta na ‘‘Pound-for-pound‘‘ ljestvici. To vam dovoljno govori o kakvoj se dvojici boksača radi, a obojica se mogu pohvaliti da su neporaženi u dosadašnjem dijelu karijere.

Dvojica američkih boraca trebali bi nam ponuditi boksački meč na najvišoj mogućoj tehničkoj i taktičkoj razini, a dodatnu zanimljivost pobuđuju i tenzije koje su primjetne među njima. Nisu Crawford i Spence tipovi boksača koji će se naguravati na konferencijama za medije, niti će se previše razbacivati ‘‘trash talkom‘‘. Međutim, u svakoj njihovoj izjavi očituje se visok stupanj kompetitivnosti i velika želja da se dokažu u ovom meču.

‘‘Sve u vezi Terencea Crawforda bolje je od Errola Spencea Jr.-a. Kad pogledate sve ono što radim u boksačkom ringu, bolje je od onog što radi Errol Spence Jr. Znate što mislim, a kad dođe vrijeme za borbu, ponovno ću svima vama koji sumnjate dokazati da ste u krivu i da je Terence Crawford trenutno najbolji borac na svijetu. To je manje-više sve. Ne pokušavam umanjiti Errola, on je odličan borac i dobar je u onome što radi. Ali kada ga usporedite s Terenceom Crawfordom, ne možemo se uspoređivati. Ja sam jednostavno bolji borac.‘‘, rekao je Crawford na sinoćnjoj konferenciji za medije.

Inače, 35-godišnji Crawford ima priliku ispisati povijest u ranim nedjeljnim satima. Porazi li Spencea, Terence će postati prvim muškim boksačem u povijesti koji je ujedinio sve četiri svjetske titule u dvije različite težinske kategorije. 2017. godine ujedinio je titule u nižoj kategoriji (u superlakoj).

Pobijediti dvije godine mlađeg Spencea neće biti nimalo lak zadatak. Errol Spence također dolazi više nego samouvjeren, a to potvrđuju i njegove riječi izrečene na konferenciji za medije.

‘‘Pobijedit ću jer sam bolji borac. Bolji sam fizički, mentalno, nebitno kako, na sve načine. Izdržljiviji sam od njega i kao što sam već rekao, slomit ću njegov duh. On će saznati da su moje vještine superiornije od njegove. Da, on je talentiran, Bog mu je dao talent, ali mi pričamo o setu vještine koje sam naučio od svog trenera (Derrick James je Spenceov trener, op.a.). Moj trener nema borce koji posjeduju samo talent. On nas uči osnovama i on je ‘Najbolji trener godine‘ upravo zbog onog čemu nas uči. To je ono što će i Crawford saznati. Ja posjedujem sjajnu obranu, kao i odličan napad. Odlično sam i kondicijski pripremljen. Nemam samo talent, imam i sve ostalo.‘‘, rekao je Spence.

Po završetku konferencije za medije, Spence i Crawford odradili su zanimljivo sučeljavanje. Niti jedan od njih nije htio skrenuti pogled, ali Spence je ipak prvi ‘‘posustao‘‘. Čak i nakon što se Errol okrenuo prema okupljenim medijskim predstavnicima, Crawford ga je nastavio fokusirano gledati. Mnoštvo je onih koji vole analizirati psihološki aspekt ovakvih sučeljavanja, a oni će vjerojatno reći kako je Crawford dobio ovu bitku. Snimku tog sučeljavanja pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
01. svibanj 2024 06:17