K1 i Boks

Errol Spence ne priznaje ‘nulu‘ Terencea Crawforda: ‘S kim se on borio? To mu ne vrijedi ništa!‘

Errol Spence Jr.

 Screenshot (youtube, Premier Boxing Champions)
Kako kaže, nije ga briga što nije favorit

Errol Spence Jr. pridružio se značajnom broju ljudi koji dovodi u pitanje opravdanost toga da je Terence Crawford previsoko rangiran na "pound-for-pound" ljestvici. Crawfordov omjer pobjeda i poraza iznosi impresivnih 39-0. Međutim, ako secirate protivnike i vrijeme kada se ‘Bud‘ suočio s njima, samo se par ističe kao na WBN P4P Top 50.

Bili su to Yuriorkis Gamboa 2014. godine i Shawn Porter 2021. godine. Ostatak njegovih pobjeda bio je protiv boraca na putu dolje ili "topovskog mesa." Spence se slaže i negirao je Crawfordov rekord prije njihovog sudara u velter kategoriji 29. srpnja (sedmi mjesec).

“Terence se ni s kim nije borio, to mu ne vrijedi ništa! Čak je i Shawn Porter rekao da protiv tebe nije trenirao kako je trebao. Kell Brook je već bio slomljen, razbio sam mu drugo oko. Terence je odličan borac, ali slomit ću volju još jednog velikog borca. Mentalno i fizički, dominirat ću i biti najbolji. Sve titule koje sam uzeo, uzeo sam ih od prvaka. Ti ih poredaj. Srušit ću ih. Nije važno što će se dogoditi. Obavljam posao.” rekao je WBC, IBF i WBA prvak.

Navodeći kako je Crawford favorit kod kladioničara, Spence je nastavio:

“Ne obraćam pažnju na koeficijente. Sve kroz što sam prošao zadnjih nekoliko godina, razumijem da sam autsajder. Mnogi autsajderi na kraju pobjeđuju. U tom je i čar svega."

O veličini okršaja, Spence je zaključio:

“Ovo je najveća boksačka borba. Kada pogledate svoje stilove i znate naše mentalitete, znate da nitko od nas neće htjeti pasti. Osjećam se kao da će se netko slomiti na večeri borbe. Učinio sam sve što sam rekao da ću učiniti, a zadnje što preostaje je pobijediti Terencea Crawforda. On je sjajan borac, ali ja ću ga slomiti i pokazati svima zašto sam najbolji boksač i točka", zaključio je.

Linker
01. svibanj 2024 06:34