K1 i Boks

ESPN otkriva! Devin Haney ugovorio je svoj sljedeći nastup, čeka ga meč protiv ‘Najbržih ruku na svijetu‘

Devin Haney

 EZRA SHAW/Getty images/Profimedia
WBC-ov prvak u super lakoj kategoriji borit će se protiv talentiranog sunarodnjaka

Još jedan veliki boksački meč gledat ćemo ove godine, ali ovaj put Saudijci nemaju svoje prste u organizaciji. ESPN-ov boksački reporter Mike Coppinger otkrio je putem Twittera kako su Ryan Garcia (24-1-0) i Devin Haney (31-0-0) postigli dogovor oko međusobnog obračuna.

Meč dvojice fantastičnih američkih boksača trebao bi se održati 20. travnja (četvrti mjesec) u Las Vegasu, a ulog je Haneyjeva WBC titula svjetskog prvaka u super lakoj (junior velter) kategoriji (-140 ‘lbs‘).

25-godišnji Haney do pretkraj prošle godine bivao je apsolutnim prvakom svijeta u lakoj kategoriji, ali titule je napustio i odlučio se za prelazak u višu kategoriju. U prosincu (12. mjesec) 2023. godine, Haney je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Regisa Prograisa i došao je do WBC-ovog pojasa u super lakoj kategoriji. Prvu obranu titule tražit će protiv Ryana Garcije.

Ryan Garcia također je 25-godišnjak, ali njegova karijera zasad nije toliko uspješna kao Haneyjeva. Da ne bude zabune, Ryan Garcia ima jako dobru karijeru, ali i dalje čeka na prvu svjetsku titulu u svojoj riznici.

WBC-ova titula privremenog prvaka u lakoj kategoriji i WBC-ov Silver pojas njegova su najveća dosadašnja postignuća. Imao je Garcia veliku šansu za dodatni iskorak u četvrtom mjesecu prošle godine, ali Gervonta Davis pokazao se boljim i nokautirao je Garciju u sedmoj rundi tog dvoboja. Snažan udarac u tijelo bio je presudan i Ryan nije mogao nastaviti s borbom.

Garcia se vratio pobjedama u 12. mjesecu prošle godine, nokautiravši Oscara Duartea u osmoj rundi borbe. Sljedeći meč bit će mu vjerojatno i najveći u dosadašnjoj karijeri. Porazi li Devina Haneyja, popularnost Ryana Garcije doseći će neku novu razinu. Naravno, Haneyja dosad nitko nije uspio poraziti u profesionalnom boksu i Garcia će biti osjetan autsajder u tom meču. No, Garcijine nevjerojatno brze ruke mogle bi napraviti Haneyju probleme i priuštiti veliko iznenađenje.

Linker
28. travanj 2024 14:08