K1 i Boks

Boksač ‘najbržih ruku na svijetu‘ želi se okušati u MMA-u! ‘Već sam kontaktirao Danu, uništit ću O‘Malleyja!‘

Ryan Garcia

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
24-godišnji američki boksač lake i super lake kategorije navodno pokazuje ozbiljan interes ka tranziciji u MMA

Prozivke između boksača i MMA boraca uvijek idu nekako vode ka boksačkom meču između uključenih strana. Mnoštvo MMA boraca napravilo je tranziciju u boks tijekom posljednjih nekoliko godina, a ‘‘lavinu‘‘ je pokrenuo Conor McGregor boksajući protiv Floyda Mayweathera u kolovozu (osmi mjesec) 2017. godine.

Jedan od svjetski poznatih boksača mogao bi se ipak okušati i u MMA-u, preciznije, u UFC-u. Radi se o Ryanu Garciji (24-1-0), boksaču kojeg mnogi navode kao boksača ‘‘najbržih ruku na svijetu‘‘. 25-godišnji Garcia proteklih par godina nastupa u lakoj (-135 ‘lbs‘) i super lakoj kategoriji (-140 ‘lbs‘), a UFC-ov prvak bantam kategorije (-135 ‘lbs‘) na njegovom je nišanu.

U pitanju je Sean O‘Malley, borac koji već neko vrijeme vodi verbalni rat s Ryanom Garcijom putem društvenih mreža. Mnoštvo prozivki uputili su jedan drugome, a Ryan Garcia sinoć je gostovao u MMA Houru i pritom je otkrio kako je zainteresiran za MMA obračun s O‘Malleyjem.

‘‘Garantiram da bih ga prebio i u MMA borbi. Ja sam prirodni hrvač, vi to ne razumijete. Upravo sam porazio svog zaštitara koji je hrvač. Snažan sam i ludo sam kondicijski spreman.‘‘, rekao je Garcia, a zatim je pojasnio zašto boksački meč između njega i Seana nema pretjeranog smisla.

‘‘Takve tranzicije (iz MMA u boks) već smo gledali. Znam da bih ga nokautirao u boksačkom meču i to nije fer. Pošteno e da se testiram u MMA-u. Znam da kad bih se fokusirao isključivo na to i kad bih trenirao svakog dana uz pomoć Natea Diaza, čak i Alexa Pereire i svih ostalih, on (O‘Malley) me ne bi porazio. Doći ću sa svime što imam i uništit ću Seana O‘Malleyja u UFC-u. Več sam poslao poruke Dani (Whiteu). Imam ljude koji su povezani s njim i pitat će ga da odradimo ovo. Doći ću u UFC. Dobor me platite i tamo sam. Spreman sam odraditi taj meč nakon borbe s Devinom Haneyjem.‘‘, dodao je samouvjereni Garcia.

Garcia i Haney trebali bi boksati 20. travnja (četvrti mjesec), a Garcia djeluje ozbiljno kad je u pitanju tranzicija u MMA. Naravno, ozbiljno djeluje na riječima, ali vidjet ćemo hoće li djela popratiti riječi.

U ovu priču odmah se pokušao uključiti i njegov promotor Oscar De La Hoya. Umirovljeni boksač želi se boriti protiv Dane Whitea na istom eventu, a mnogi fanovi poručuju mu ‘‘da se ostavi kokaina‘‘ i ostalih opojnih sredstava.

Linker
19. travanj 2024 02:21