K1 i Boks

Gervonta Davis uskoro ponovno ulazi u ring! Evo protiv koga će braniti svoju WBA titulu u lakoj kategoriji

Gervonta Davis

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Točan datum i lokacija još uvijek nisu poznati, a napisali su kako bi se ti trebalo finalizirati u nadolazećim tjednima

Puno pažnje je na sebe u posljednje vrijeme privukao Gervonta Davis, prije svega zbog problema sa zakonom kojih je imao, a zatim nedavno kada se zavadio sa Saudijcima. Zahtijevao je Davis da mu se pošalju dva Ferrarija kao uvjet da se tamo bori, na što mu je Turki Alalshikh odgovorio da mu mogu poslati samo dvije rukavice.

Nudio je svašta i Eddie Hearn, no danas su došle vijesti da je dogovorena njegova nova borba, odnosno obrana njegove WBA titule u lakoj kategoriji. Protivnik mu neće biti Conor Benn kako se ranije govorilo, nego Frank Martin (18-0, 12 KO).

Prvi je do informacija došao portal BoxingSocial, a u priopćenju stoji sljedeće:

‘‘Gervonta Davis i Frank Martin su se složili za PBC PPV borbu kasnog proljeća ili ranog ljeta za ‘Tankovu‘ WBA titulu u lakoj kategoriji, rekli su izvori za ESPN.

Davisovi problemi sa zakonom su ga udaljili od sporta u drugoj polovici prošle godine, ali sada se vraća protiv legitimnog borca iz top 10 lake kategorije.

Što se tiče Martina, ovo mu je velika borba nakon što mu je promaknula prilika protiv Skahura Stevensona prošle jeseni. ‘Tank‘ i Martin su obojica neporaženi, obojica su atletični udarači. Naravno, Davis je jedna od najvećih zvijezda u boksu‘‘, napisali su.

Točan datum i lokacija još uvijek nisu poznati, a napisali su kako bi se ti trebalo finalizirati u nadolazećim tjednima. Martin je prošle godine nastupio samo jednom, a tom prilikom je upisao pobjedu nad Artemom Harutyunyanom odlukom sudaca.

Linker
28. travanj 2024 22:13