K1 i Boks

Evander Holyfield silno se nada jednom boksačkom meču: ‘To je jedna od najiščekivanijih borbi‘

Evander Holyfield

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Boksačka ikona želi gledati dvoboj za ujedinjenje titula u poluteškoj kategoriji

Puno je velikih boksačkih mečeva kojima se nadamo u 2023. godini. Naravno da meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja prednjači kao onaj kojemu se svaki boksački fan najviše nada, ali još je tu potencijalno vrhunski mečeva na koje predugo čekamo.

Jedan od takvih je i obračun neporaženih velteraša. Terence Crawford i Errol Spence Jr. mogli bi se boriti za ujedinjenje svjetskih titula u velter kategoriji i bio bi to obračun dvojice po mnogima najboljih boksača svijeta u ovom trenutku.

Međutim, kad je u pitanju mišljenje Evandera Holyfielda, pravog boksačkog velikana, borba za apsolutnog prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji zapravo je jedan od najiščekivanijih boksačkih mečeva u ovom trenutku.

‘‘Bivol protiv Beterbieva jedan je od najiščekivanijih mečeva u cijelom borilačkom svijetu. Mislim da bi to bila jako uzbudljiva borba. Bitno je da sve bude dogovoreno kako bi se ovaj meč mogao održati.‘‘, rekao je Holyfield u razgovoru za Boxing Scene.

Kad je u pitanju organizacija koju Holyfield spominje, radi se o činjenici da dvojicu poluteškaša zastupaju različiti promtotori. Top Rank i Bob Arum predstavljaju Beterbieva, dok Bivola predstavljaju Matchroom Boxing i Eddie Hearn. Odnosi Hearna i Aruma nisu uvijek na zavidnoj razini, a problem je i platforma na kojoj bi se ovaj meč prenosio. Matchroomovi borci nastupaju na DAZN-ovom streaming servisu, dok Top Rank ima ugovor s ESPN-om.

Prava je šteta što takve stvari nekad blokiraju najveće boksačke mečeve. Dmitry Bivol neporažen je u ovom trenutku (21-0, 11 KO) i nositelj je WBA (Super) titule svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Artur Beterbiev (18-0, 18 KO) također je neporažen i drži preostale tri svjetske titule (WBC, IBF, WBO) u svom vlasništvu. Dok Bivol oduševljava svojom tehnikom i taktičkom disciplinom, Beterbiev nudi nešto drugo. Radi se o boksaču koji je svih 18 svojih pobjeda upisao nokautom i posjeduje razoran udarac kojim može završiti borbu u bilo kojem trenutku.

Beterbiev će svoje titule braniti 28. siječnja (1. mjesec) protiv Anthonyja Yardea, a Bivol trenutno nema ugovoren sljedeći meč. Nadamo se da ćemo ih u 2023. gledati u međusobnom obračunu, iako bi Anthony Yarde mogao pomrsiti račune Beterbievu krajem ovog mjeseca u Londonu.

Linker
19. travanj 2024 00:56