UFC

Bisping otkrio kojih pet mečeva želi pogledati u 2023.: Saznajte koga je odabrao za Conorovog protivnika

Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Michael Bisping)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije napravio je zanimljivu listu

Božićni i novogodišnji praznici za mnoge su završili, ali još ćemo se neko vrijeme morati strpiti do sljedećeg UFC-ovog eventa. 14. siječnja (1. mjesec) održava se sljedeća UFC-ova priredba, a predvodit će ju Kelvin Gastelum i Nassourdine Imavov.

Sve do tada, analitičari i mediji vrijeme krate raznim rezimeima, anketama, ali i predviđanjima što će se dogoditi u 2023. godini. Michael Bisping jedan je od poznatijih komentatora, ali i analitičara u svijetu MMA-a, a putem svog YouTube kanala otkrio je kojih pet mečeva želi gledati u sljedećoj godini.

Radi se o četiri UFC borbe i jednom boksačkom meču. Naravno, kad je boks u pitanju, Bisping se nada borbi između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja kojom bismo dobili apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Tyson Fury drži WBC-ov pojas svjetskog prvaka, dok su WBO, IBF i WBA titule u vlasništvu Oleksandra Usyka.

Kad su u pitanju MMA mečevi, i tu je Bisping imao nekoliko odabira koji bi se našli na svačijoj listi. Meč između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa vjerojatno je najuzbudljiviji koji UFC može ugovoriti u ovom trenutku, a tome se nada i Bisping.

‘‘Znamo sve o nokauterskoj moći Ngannoua, a on konstantno postaje sve bolji. Naučio je braniti rušenja, pobijedio je Stipu Miočića, najboljeg teškaša svih vremena. Posljednji put kad smo ga gledali, porazio je i Ciryla Ganea, a pritom je pokazao evoluciju. Ali kako bi se nosio s Jonom Jonesom? To je velika borbu koju svi žele vidjeti i apsolutno se mora dogoditi u 2023. godini.‘‘, rekao je Bisping.

Povratak Conora McGregora također je nešto čemu se MMA fanovi nadaju u 2023. godini, iako sudeći po Irčevim objavama i načinu života, to je vrlo upitno. Šanse ipak postoje, a nameće se pitanje s kime upariti Conora. Michael Chandler iskače kao najizglednija opcija, ali Bisping ima drukčiji prijedlog.

‘‘Želim vidjeti Conora protiv nekog tko će pružiti uzbudljiv meč. Ne želim ga gledati protiv borca koji bi pokušavao hrvati. Ne kažem da Conor ne može pobijediti takve tipove, ali on će se vjerojatno boriti u velter i želim ga gledati u zabavnoj borbi. Treba mu protivnik koji će mu parirati u stojci, a to je Jorge Masvdal. On je podjednako brz, tehnički potkovan i opasan. Možete li zamisliti ‘trash talk‘ uoči te borbe? Bila bi to PPV poslastica.‘‘,

Preostala dva MMA meča koja je Bisping naveo jesu onaj između Khamzata Chimaeva i Colbyja Covingtona, te poslastica u bantam kategoriji između Marlona Vere i Seana O‘Malleyja. Bisping smatra da su Vera i O‘Malley najveće zvijezde u bantam kategoriji, a njihov revanš trebao bi privući velik interes.

Dodatna Bispingova pojašnjenja gore spomenutih odabira možete pogledati u videu koji se nalazi ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 10:52