K1 i Boks

Čitatelji FS-a izabrali: Volkanovski je UFC-ov borac godine, a Usyk je najbolji boksač u 2022. godini

Alexander Volkanovski (lijevo) i Oleksandr Usyk (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc; Sky Sports)
Donosimo vam rezultate naših anketa za najbolje borce u protekloj 2022. godini

Kad su u pitanju naše ankete za najbolje u 2022. godini, ostalo je još proglasiti najboljeg UFC borca u protekloj godini i najboljeg svjetskog boksača u protekloj godini. U oba izbora sudjelovali ste upravo vi kao naši čitatelji, a glas ste mogli ostaviti putem ankete do 5.1. u 23:59h.

Izbor je dakle završio proteklog tjedna, a sada vam donosimo rezultate. Najbolji UFC-ov borac prema vašim glasovima jest Alexander Volkanovski. 34-godišnji Australac slavio je s 38 posto glasova u anketi. Drugo mjesto zauzeo je Alex Pereira kojemu je pripalo 26 posto ukupnih glasova, a Islam Makhachev pozicionirao se na treće mjesto s 23 posto glasova.

image

Rezultati ankete za najboljeg UFC-ovog borca u 2022. godini

Fight Site

Leon Edwards (8 posto), Zhang Weili (3 posto) i Aljamain Sterling (1 posto) ostali su daleko od vodećeg trojca. Volkanovski je u 2022. godini upisao dvije pobjede u jednako toliko nastupa. U oba nastupa branio je titulu prvaka UFC-ove perolake kategorije i strašnom dominacijom upisao je dvije pobjede.

Chan Sung Junga teško je prebio u četvrtom mjesecu i prekid je nastupio početkom četvrte runde. Sve tri dotadašnje runde dobio je Volkanovski, a treću je uzeo rezultatom 10-8. U sedmom mjesecu 2022. godine uslijedio je meč protiv Maxa Hollowayja, a bio je to njihov ukupno treći međusobni obračun. Nakon pet rundi borbe, Volkanovski je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a svih pet rundi otišlo je na njegovu stranu.

Pobijediti u dva meča za titulu, ne izgubiti pritom niti jednu jedinu rundu i deklasirati Maxa Hollowayja, rezultati su kojima je Volkanovski zaslužio epitet najboljeg. Godinu je završio i kao prvoplasirani borac UFC-ove ‘‘P4P‘‘ ljestvice, kroz mjesec dana čeka ga novi izazov, najteži u dosadašnjoj karijeri. Volkanovski će na UFC 284 eventu pokušati osvojiti titulu i u lakoj kategoriji, a protivnik će mu biti Islam Makhachev. Porazi li Dagestanca, Volkanovski će se odmah prometnuti u jednog od favorita za najboljeg UFC-ovog borca i u 2023. godini.

Kad su u pitanju najbolji svjetski boksači godine, Ukrajinac Oleksandr Usyk slavio je podosta uvjerljivo. Iako je upisao samo jedan nastup i jednu pobjedu u 2022. godini, Usyk je dobio čak 40 posto vaših glasova. Ukrajinac je u osmom mjesecu porazio Anthonyja Joshuu podijeljenom sudačkom odlukom i time je obranio WBA, IBF i WBO titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Iza Usyka u našoj anketi ostali su Tyson Fury s 28 posto vaših glasova i Dmitry Bivol kojem je pripalo 21 posto glasova. Naoya Inoue, Devin Haney i Claressa Shields završili su s manje od 10 posto glasova.

image

Rezultati ankete za najboljeg boksača u 2022. godini

Fight Site

Ranije smo vam objavili rezultate za najboljeg hrvatskog borca u 2022. godini, kao i za najbolju UFC borbu i najbolji UFC nokaut u 2022. godini.

Hvala svima koji su sudjelovali u našim izborima za najbolje u 2022. godini.

Linker
26. travanj 2024 16:00